Opera din Timișoara îl sărbătorește pe Mihai Eminescu la Caransebeș

explo 1000x200

Poetul național Mihai Eminescu este sărbătorit la Caransebeș printr-o acțiune menită să readucă aminte, celor ce nu cunosc decât telefonul și calculatorul, că există cărți, există oameni care scriu, există exemple de genii în literatura română.

La 15 ianuarie 1850 a văzut lumina zilei cel care avea să ne înscrie în nemurire limba – Mihai Eminescu, poet, dramaturg şi prozator român. Primăria și Casa de Cultură, Biblioteca „Mihail Halici”, alături de liceele din municipiu se implică în organizarea, luni, 15 ianuarie, a unei noi ediții a Zilelor Culturii Naționale. Astfel, de la ora 12.00, la Casa de Cultură va avea loc o suită românească de muzică și poezie cu Incanto Quartetto, cu artiști renumiți din cadrul Operei Naționale Române Timișoara. Vor concerta Ovidiu Roșu și Nada Petrov la vioară, Veaceslav Mânzat la violă, Marius Bernecker la violoncel, cărora li se va alătura actrița Ana Maria Cojocaru.

În deschiderea concertului, elevii colegiilor naționale „Traian Doda” și „C.D. Loga” vor susține un recital de poezie din opera marelui poet.

banner 970 x 250