Operă de inginer! Lucrări noi, de milioane de lei, creează probleme lugojenilor în loc să-i ajute

Noile proiecte de modernizare a infrastructurii, aflate în derulare la Lugoj, creează mai mult probleme, decât să aducă mult explicatele îmbunătățiri și avantaje, conform standardelor vremurilor în care trăim.

În locul schimbărilor pozitive în zona în care se realizează, lucrările finanțate cu bani mulți de Primărie și executate cel puțin defectuos din punct de vedere al calității, au creat deja probleme grave (cu mult înainte de fi terminate și recepționate) lugojenilor care locuiesc în apropierea Bazarului de lângă Autogară. Lucrările de sistematizare rutieră pe Splaiul Morilor, demarate la sfârșitul lui 2018, au scos la iveală o serie de nereguli în execuție, cu consecințe îngrijorătoare. Cea mai mare problemă este faptul că după ce a fost realizată o nouă rețea de canalizare pe segmentul de stradă nou asfaltat, între autogară și piața agroalimentară, apa se scurge în beciurile caselor lugojenilor din vecinătate. La asta se adaugă neexecutarea lucrărilor de branșare la noua rețea de apă, ceea ce înseamnă că asfaltul nou turnat va trebui spart și apoi refăcut după ce se introduc racordurile. Situația a fost semnalată chiar și de către consilierii locali lugojeni, la ultimele ședințe ale Consiliului Local Lugoj.

„Pe Splaiul Morilor, unde s-a asfaltat de curând, oamenii au semnalat că la ploaie le intră apa în beciuri. Canalizarea pluvială ar trebui să fie etanșă. Trebuie văzut cu constructorul care este problema, pe unde se infiltrează apa”, a arătat consilierul local Liviu Brîndușoni, de la PMP.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Mai categoric a fost consilierul local din partea ALDE. „Prima dată trebuia să se facă legăturile la apă rece. Așa era normal. Ați adus o firmă fantomatică din Oradea, care ce-a făcut? Se fac lucrări de mântuială pe banii lugojenilor”, a spus Ioan Haneș, președintele filialei locale a ALDE.

Cu toate acestea, administrația locală nu pare deloc alarmată de aceste probleme, lăsând totul pe seama recepției finale a lucrărilor, care va obliga constructorul să remedieze toate sesizările. „Nu se va face recepția finală până nu se remediază”, a spus Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului. Numai că după ce lucrarea va fi finalizată problemele nu mai pot fi, însă așa simplu rezolvate, cum pretind autoritățile. Mai mulți specialiști în domeniu au precizat că rațional era să se facă verificările de calitate necesare, înainte de a continua lucrările, altfel pot apărea și alte asemenea defecte până la finalul execuției. Întregul proiect de sistematizare al Splaiul Morilor costă circa opt milioane de lei, din acesta până acum s-a executat jumătate. Cum s-a mai întâmplat în cazul multor altor proiecte desfășurate la Lugoj, pe lângă proasta execuție a lucrărilor, s-a mai depășit și termenul de finalizare.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/