Olimpia Oprea, schimbată din funcția de manager al Spitalului Municipal din Timișoara!

Spitalul Municipal din Timișoara va avea o altă conducere. Decizia de a o înlătura pe Olimpia Oprea din fruntea unității sanitare aparține Ministerului Sănătății, iar Daniel Malița este cel care va ocupa funcția de director interimar până la organizarea unui nou concurs.

Informația legată de înlăturarea Olimpiei Oprea din funcția de manager a fost vehiculată în spațiul public odată cu apariția focarului de infecție de la Maternitatea Odobescu, unitate sanitară care aparține de Spitalul Municipal. Vă reamintim că mai mulți bebeluși, cadre medicale și paciente au fost infectate cu noul coronavirus. 10 nou-născuți au fost testați inițial pozitiv, dar la reluarea verificărilor s-a constatat că doar unul are într-adevăr COVID-19.

De asemenea, fosta conducere a DSP Timiș a acuzat-o pe Olimpia Oprea că a hotărât carantinarea Maternității Odobescu ilegal, fără a exista o decizie oficială luată la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Olimpia Oprea a fost anunțată astăzi că va fi schimbată din funcție, dar spune că oficial nu a primit niciun document.

„Nu am primit nicio adresă. Sunt încă la birou. M-a sunat domnul primar și mi-a spus că va fi altcineva, dar încă nu am primit nicio adresă. Mi-a expirat mandatul după ce am beneficiat de șase luni de prelungire. Există posibilitatea să pună pe altcineva după expirarea mandatului pentru că doar pentru șase luni se putea prelungi. Încă nu am văzut hârtia. M-am înscris la concurs, dar până atunci mai este mult timp”, a declarat, pentru Express de Banat, Olimpia Oprea.

Daniel Malița, cel care îi va lua locul Olimpiei Oprea, este șeful Laboratorului Clinic de Radiologie și Imagistică Medicală.

Sursa foto: Facebook