OFICIAL. Trei spitale din Banat, pregătite special pentru COVID-19!

Ministerul Sănătății a hotărât care dintre unitățile medicale din Banat devin spitale suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2!

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, Spitalul CF 2 Timişoara și Spitalul Municipal „Teodor Andrei“ Lugoj sunt spitalele care vor duce greul în lupta cu virusul care face ravagii peste tot în lume. Pacienții în stare gravă și critică din Caraș-Severin vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgență din Reşiţa. În cazul Timișului, e pregătită să asigure suport și Maternitatea Bega din Timișoara. Cazurile grave sunt preluate de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Prin  ordin al ministrului Sănătății a fost aprobat și planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus. Potrivit planului de măsuri, se limitează internările programate pentru perioada următoare, se reduc cu până la 80% internările programate precum intervențiile chirurgicale programate pentru pacienții cronici și până la 50% față de luna februarie activitatea din ambulatorii. Prin același ordin li se pune în vedere managerilor de spitale să elibereze paturile de la boli infecțioase pentru a fi disponibile pentru îngrijirea pacienților cu suspiciune sau infecție COVID-19.