Aproape 500 de persoane vulnerabile beneficiază în această săptămână de sprijin din partea Primăriei Timişoara

Primăria Timişoara continuă să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile şi bătrânilor în această perioadă de criză. Pentru a fi ajutaţi şi a le fi aduse medicamente şi alimente la domiciliu, tot ce trebuie să facă cei aflaţi în cauză sau cei care ştiu de nevoile acestor oameni este să sune la numărul de telefon 0356/981. 16 echipe mobile ale Direcţiei de Asistenţă Socială cutreieră oraşul pentru a le fi de ajutor acestor persoane.

Dacă săptămâna trecută 200 de astfel de persoane au fost deservite de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială, în această săptămână numărul lor a crescut la 467, anunţă Nicolae Robu, primarul Timişoarei. Pe timpul zilei, până la ora 20.00, există 11 operatori, iar 2 operatori rămân şi pe timpul nopţii pentru a răspunde la telefoane. Pentru cetăţeni apare un singur număr, dar există mai multe aparate prin care este redirecţionat apelul, în cazul în care unul este ocupat, unde un alt operator răspunde.

„Faţă de săptămâna trecută s-au înscris mult mai mulţi bătrâni pentru ajutor la Direcţia de Asistenţă Socilă. Săptămâna trecută aveam vreo 200 de persoane, dacă nu mă înşel, de persoane care beneficiau de serviciile Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei.  16 echipe mobile ale Direcţiei au bătut oraşul şi au deservit persoanele care aveau nevoie de acest ajutor. Alte 1500 au fost contactate prin acel telefon 0356981. În această săptămână beneficiază 464 de aceste servicii, dar în grijă, prin comunicare sunt aproximativ 800”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul a mai menţionat că echipele Direcţiei de Asistenţă Socială sunt mereu în gardă pentru a veni în sprijinul persoanelor peste 65 de ani şi că există şi foarte mulţi voluntari care se ocupă de acest lucru.