OFICIAL. Profesorii corupți de la „Eftimie Murgu” se toarnă între ei! Studenții denunță bișnița cu diplome!

Toate eforturile conducerii de a ascunde faptul că șpaga este aproape generalizată la Universitatea „Eftimie Murgu” au fost sortite eșecului. Tot mai mulți actuali sau foști studenți au formulat denunțuri, dar sistemul ilicit de îmbogățire pus la punct de profesorii universitari a fost demascat și din interior, de cel puțin unul dintre ei! Procurorii au deschis un nou dosar! Vizați sunt zeci de profesori!

Procurorii Direcției Generale Anticorupție au trimis în judecată în urma descinderilor din luna iulie de la Universitatea „Eftimie Murgu”, deocamdată, doar cinci inculpați. Patru profesori, Florin Franț, Irina Oriol, Ruxana Ghiță și Mihai Vișan, și un student, Alexe Ilici. Este însă doar începutul! Doina Frunzăverde, Claudia Andrițoi, Dan Stan, Dumitru Batîr, Arpad Czika, Liliana Gagian, Gheorghe Pinteală, Viorel Bizău, Ana Maria Pecioara, Sorin Trentea, Gheorghe Popovici, Cristian Rudolf sau Ion Imbrescu au calitate de martori în acest dosar, însă procurorii au deja în lucru un altul, de data asta, mult mai stufos, care vizează un număr mult mai mare de persoane implicate în sistemul corupt de învățământ superior de la Reșița.
„Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că unele cadre didactice au pretins și primit sume de bani, alte bunuri sau favoruri de natură sexuală pentru promovarea unor studenți la materiile unde sunt titulari sau pentru a-și trafica influența pe lângă alte cadre didactice pentru promovarea unor studenți la examenele de an, precum și faptul că majoritatea cadrelor didactice nu examinează corespunzător studenții, permițându-le copierea la examene sau chiar punându-le la dispoziție suporți de curs din care să copieze”, a concluzionat procurorul de caz după audierea a zeci de studenți.
Imediat după descinderi, mai mulți studenți sau foști absolvenți ai universității reșițene au formulat denunțuri împotriva profesorilor corupți. Față de aceștia s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, respectiv cumpărare de influență, deoarece, potrivit legii, mituitorul, respectiv făptuitorul nu se pedepsește dacă denunță fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta. Patru dintre denunțuri îi vizează exact pe profesorii din prezenta cauză. Alte denunțuri sunt legate însă de numele altor profesori, de la mai toate facultățile universității. Lovitura de teatru a dat-o însă Ruxana Ghiță, asistenta președintelui Senatului, Marian Mihăilă. „Fiind audiată, inculpata a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, formulând şi un denunţ cu privire la ilegalităţi săvârşite de către alte cadre didactice din cadrul Universităţii Eftimie Murgu!”, se arată în rechizitoriu. Cu alte cuvinte, Ruxana Ghiță a acceptat să vorbească despre corupția de la „Eftimie Murgu” și despre profesorii universitari care „îți modelează viitorul”. Pe bani sau în schimbul unor favoruri sexuale!
Denunțuri pe bandă rulantă!
Studenții și foștii absolvenți au relatat și ei cu lux de amănunte ce înseamnă universitatea reșițeană. O absolventă a Facultății de Științe Sociale și a cursurilor de master din cadrul aceleiași Universități, spre exemplu, a depus un denunț cu privire la pretinderea de către inculpata Oriol a unor sume de bani pentru a-i da lucrarea de licență, dar și cea de disertație gata elaborate. ,,În timp ce vorbeam despre nevoia mea de a fi sprijinită în elaborarea lucrării, doamna profesoară mi-a scris pe o foaie de hârtie, pe care nu mai era nimic altceva notat, cifrele 250 şi semnul de la euro, fără să verbalizeze aceasta, dar uitându-se la mine. Apoi s-a ridicat puţin de pe scaun şi – din câte îmi amintesc – mi-a spus în şoaptă cuvintele două sute cinzeci euro”, a denunțat absolventa. O colegă a acesteia a fost însă nevoită să abandoneze facultatea, deoarece Irina Oriol i-a spus constant că nu este bun ceea ce face la lucrarea de licenţă, studenta afirmând că ea „nu dă bani pentru licenţă”.
O altă absolventă a formulat un denunț în care sesiza faptul că Ruxana Ghiță i-a solicitat și primit suma de 250 de euro pentru a-i da o lucrare de licență gata elaborată. O altă studentă a formulat un denunț în care menționa faptul că Ruxana Ghiță i-a solicitat sume de bani pentru a-i da lucrarea de licență și de master gata elaborate. În același sens mai există un denunț.

În aceste condiții, procurorul de caz a dispus deja „disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar şi înregistrarea acestuia pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie astfel cum au fost menţionate în prezentul rechizitoriu!” Asta înseamnă că unii profesori s-ar putea să se fi grăbit considerându-se absolviți de vreo vină!

Comments

 1. Adam says:

  Articolul este slabut, nu ofera informatii in plus fata de ce se stia.Ocupa doar pagina!

 2. stancu says:

  …ba ofera! Acum se stie oficial ca marile personalitati academice de la uem se toarna intre ei! La cum se toarna astia cred ca DNA-ul are nevoie sa isi deschida un call-center, altfel nu fac fata la telefoanele academicienilor!

 3. irina says:

  Esti somer, student, pensionar? Aceasta oportunitate merita toata atentia ! Avem nevoie urgent de colaboratori seriosi care isi doresc castiguri suplimentare in timpul liber, cu un sistem de lucru part-time. Sistem cu totul performant si de incredere! Oferim si contract de comision, asiguram si instruire gratuita. Pentru mai multe detalii, trimiteti o cerere la adresa de email: csillagirina@yahoo.com

 4. adi says:

  saraca si Claudia ANDRITOI ;DESTEAPTA FACULTATI ;DOAR DOAMNA FRUNZAVERDE A SUSTINUT O CU mIHAILA PE ACEASTA CIUFULITA SPONSORIZATA DE AMERICANUL COMPLICAT IN MAI MULTE RELATII SI EA MARITATA SI DIVORTATA SI IARA MARITATA ;DESTEAPTA NICI NU I MAI AJUNGEAI LA NASUL ALA IN AER DE DESTEPTACIUNE CE ESTE SI RIDICATA LA GRADELE SUPERIOARE….ADEVARUL IESE LA IVEALA !

 5. adi says:

  APROPO IN CURAND NU VA MAI FII MARTORA CI INCULPATA DOAMNA DR PROF ANDRITOI CLAUDIA
  SUNA BINE !
  DE CE NU DOAR ARE STOMAC SI SUPORTA ORICE LUPTA !

 6. SO says:

  De spaga de la uem se stie demult.Sa fie vreo 10 ani de cand beizadeaua lui Borduz si anume Daniel ajunge in anul V la Inginerie Economica, sectie neacreditata pe vremea aceea.Asadar trebuia sa sustina licenta cu Bucurestiul.Vine comisia respectiva si cateva zile ia la purificat lucrarile.Printre lucrarile gasite in neregula adica copiate e si a lui.Dar taticul a rezolvat, au picat alte capete si el a intrat in licenta.A luat prestigioasa nota 6.Acum finul lui, Frant Florin e..terminat.Deci uite ce nas, uite ce fin!

 7. nu vezi ca pe zi ce trece se duc pe apa ,intr-o zi se va curata si carasul de leprele astea ,ospatar ,barman ,soferita si binitar !
  suntem un judet plinii de hotii,javre si cine i nasul lui dani ,piramida mafieie continua ….

 8. alina says:

  ce le tataie curu la Multi ,asta-i Romania ,plina de mafioti si hotii ,noi sunntem de vina ,la alegeri sa-i ardem dar vin cu plasuta si prostul voteaza ,toata piramida asta mafiota ,sunt numai neamuri si amaltacuri peste tot in judet ….

 9. Fuck S.O says:

  S.O scrii doar niste tampenii doar de tine inventate

 10. OS says:

  Cu toti sunte-ti niste mici securisti care trebuiau sa se duca cu tov. Nicolae sa il pazeasca acolo unde e si acum . Pupincuristi platiti sa denigreze macar scrieti cu numele voastre adevarate sau va este rusine de numele vostru sa va dau pana va i-a cel de jos si sa va manance invidia de CINSTITI CE SUNTE-TI VOI SA SUGETI CEVA TUTUROR STUDENTILOR CINSTITI DIN Romania sa aveti de supt si de studiat

 11. ossasugitu says:

  Daca intorci diploma invers iese media 9.Cu asa o medie tot rusine ti-ar fi?Pe 6-le tau nici dracu nu cred ca e invidios.

 12. D.N.A says:

  Vine si timpul celor care stau toata ziua la birou si nu fac nimic doar comenteaza si incaseaza salariul degeaba sa nu se bucure prea repede de raul altora suntem cu ochii pe voi in atentia “SO SI RASPUNS LA SO” vine si timpul vostru nu veti prinde sarbatorile acasa

 13. Intrebare says:

  De cand a inceput rahatul asta in presa s-au vehiculat doar patru sau cinci nume de “profesori” care au ajuns si in instanta nu “… zeci de profesori!” asa cum stimabilul autor al acestui articol extraordinar, nemaipomenit, magnific spune la inceput. Cei care scrieti aceste comentarii si ati terminat la aceasta universitate (cum o numiti prin alte pagini web Sorbonica) de ce nu faceti o cerere catre Ministrul Educatiei prin care sa renuntati la diplomele de care va este jena? Iar cei care nu ati absolvit aceasta “Sorbonica” de ce nu va depuneti candidatura la conducerea acesteaia? Ati putea sa conduceti aceasta “chestie”, oricum i-ati spune, mai bine decat cei care sunt acum in functii!

 14. Raspuns says:

  Pentru ca omul mai degraba omul critica decat sa ofere solutii. Lovitura de imagine este foarte mare si vine ca ‘o manusa” celor care au anumite frustrari fata de UEM. Eu cred ca o potentiala rezolvare ar fi transformarea UEM in 2 sectii: – sectie a UEM (socio-economie) si a POLI (inginerie). Au curaj cei in masura sa ia decizia asta?

 15. Doru says:

  Politia de la oravitaa CEI mai competenti in frunte cu procuroru pleyboi.

 16. popescu says:

  iata unde a dus infiltrarea in mediul universitar a securistilor care si-au luat colaboratori semianalfabeti, curvulite, ospatari si alte creaturi de joasa speta , patronati de aceasta “frunza”care facea pe dictatoarea si a permis degradarea cumplita a activitatii universitare. RUSINE SA VA FIE FACATORI DE DIPLOME PE BANI SI PE BAZA DE SERVICII SEXUALE.

 17. are foarte mult de lucru cu voi DNA se intarzie pana ajunge pe la noi
  sunteti foarte implicati si complicati in a fura si au foarte mult de lucru cu voi ! nu trebuie sa te oftice adevarul !Sunteti niste corupti ,niste bisnitari Sub aripa pestelui ,dar pestele a inceput sa puta dar rau pute ,dar sunteti si naivi ,de exemplu acest Franz are si figura de bisnitar ,accesorizat cu tot cu ceafa si lant de camatar ii si curgeau balele !nu sunteti buni de nimic ,ati muscato toti ,v-ati dat o in freza si inca ii inceputul lui apocalipsa ,asa ca 3,2,1, START la roz de unghii o sa ajungi si la cele de picioare ofticatule !

 18. panica says:

  de ce atata panica ?de ce asa reactionati cand sunteti aratati cu degetul ,ati fost la putere si v-ati pus capul intre picioare nu pe umerii !asa ca s- a terminat cu toata cloaca asta de mafioti si bisnitari ….

 19. apropo says:

  Apropo !!! A iesit Roseti din puscarie ??? cine stie sa mi raspunda ?

 20. SIRI says:

  Pe majoritatea dintre voi v-am descoperit si toti cei Frustrati care nu au realizat nimic in viata lor stau toata ziua si comenteaza online si arunca cu noroi in toate institutile unde n-au ei interese ascunse sau neamuri ar fi bine ca fiecare sa se uite in ograda lui . E foarte usor sa denigrezi pe cineva mai ales daca ai ciuda pe aceea persoana . De obicei comentarile rautacioase le fac FRUSTRATI SAU CEI CU UN GRAD DE CULTURA SI EDUCATIE SCAZUT SA LE FIE RUSINE CELOR CE COMENTEAZA FARA ARGUMENTE CLARE CI DOAR SA DENIGREZE .

 21. Raspuns pt APROPO says:

  Mergi la PUSCARIE LA POPA SAPCA si intreaba si daca a iesit Intra tu in locul lui ramas liber .

 22. apropo says:

  promit ca voi merge dar locul la puscarie ti l-a asigurat tie ,din pacate !asa ii toata echipa ,tu mai lipsesti !!!