OFICIAL. Procurorul șef al DIICOT a concluzionat: Cea mai mare captură de droguri a fost făcută în Banat

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și-a prezentat recent bilanțul pe anul 2017. Procurorul șef Daniel Horodniceanu precizând că Banatul a fost principalul furnizor de cannabis în 2017.

„Din activitatea de urmărire penală penală desfăşurată pe acest segment de criminalitate a rezultat că cel mai traficat drog de risc a rămas Cannabisul. Modalităţile de comitere a infracţiunilor care privesc acest drog de risc au presupus uneori surse transfrontaliere (Cannabis provenit, preponderent, din Spania şi Olanda, introdus în România pe cale rutieră), însă am asistat la o creştere semnificativă a culturilor indoor şi outdoor. Dintre culturile outdoor, cea mai reprezentativă captură a fost realizată de către Serviciul Teritorial Timişoara de pe un teren situat la limita judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, de unde au fost recoltate aproximativ 2,1 tone de plante de Cannabis, din care au rămas circa 650 kg masă vegetală după uscare şi selectare”, a arătat procurorul șef în ședința de bilanț.

Și, deși n-a fost menționată la bilanț, o altă lovitură a procurorilor antimafia în anul trecut a fost anihilarea culturilor de cannabis ale familiei Cîrpeanu de la Berzovia.