Îl aduce pe Dumnezeu în centrele de plasament din Caraș-Severin!

explo 1000x200

Elena Amzoi, noul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, vrea câte o capelă în fiecare dintre centrele de plasament din care oamenii fără frică de Dumnezeu au plecat cu sacoșele pline, în timp ce copiii bătuți de soartă au îndurat și au fost ținuți departe de educație.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru expressdebanat.ro, Elena Amzoi a vorbit despre probleme mult mai importante, cu consecințe pe termen lung, pe care le au asistații social din Caraș-Severin decât calitatea hranei, condițiile de cazare și de igienă. „Pot să spun că au și săpun, au hrană, dar au lipsă de educație. Asta este o problemă. Pe lângă lipsa de ocupație, mai este și lipsa ocupării timpului liber. Aici trebuie foarte mult lucrat, la diferite activități. Am de gând să fac asta și îmi doresc foarte mult să fac o capelă în fiecare centru. Asta sunt eu. Înainte era așa ceva, acum mulți ani în urmă fiecare centru avea o capelă făcută de noi, Consiliul Județean, dar aceste capele s-au desființat în timp. Acele capele le-am făcut noi în fiecare centru, amenajate de fapt într-o sală de curs. Pe copiii mici, dacă-i obișnuiești cu frica lui Dumnezeu, e altceva”, a afirmat directorul DGASPC Caraș-Severin.

Elena Amzoi spune că educația în centrele de plasament s-a rezumat până în momentul acesta în a le da beneficiarilor mâncare și îmbrăcăminte, dar nimeni nu s-a preocuat de educația copiilor. „Sunt copii corigenți, copii care nu au promovat anul școlar. Copiii nu sunt pregătiți pentru viață, aici mai trebuie lucrat cu ei”, a constatat noul director.

 

banner 970 x 250