OFICIAL. PC și PLR au fuzionat și în Caraș-Severin!

 

Liderii celor două formațiuni politice au semnat astăzi protocolul de fuziune la nivel de județ. Practic, locul celor două partide a fost luat de ALDE.

Protocolul a fost semnat la noul sediu al partidului. Cei doi lideri au explicat în cadrul unei conferințe de presă faptul că fuziunea nu s-a întâmplat peste noapte, PC având în trecut afinități cu liberalii.

„Putem crea o forță de centru-dreapta pe scena politică, iar de mâine mai putem vorbi doar despre ALDE. Suntem o formațiune favorizată, pot spune. Avem consilieri locali și județeni, avem primari și așa mai departe. Ne-am propus să ajungem pe podium la alegerile care vor avea loc la anul și să reușim să obținem un scor de cel puțin 10 la sută”, a declarat astăzi Ioan Țundrea, co-președintele ALDE Caraș-Severin.

La rândul său, reprezentantul fostului PLR s-a arătat încrezător în faptul că lucrurile vor evolua în direcția bună pentru toată lumea. „Procesul de fuziune s-a derulat lent, calm, fără incidente. Vom fi co-președinți până la alegerile din 2017. Astăzi are loc întâlnirea Biroului Executiv Județean și ne apucăm de treabă să armonizăm toate organizațiile, atât pe cele din comune, cât și din orașe”, a precizat Laurențiu Tocuț, și acesta co-președinte al formațiunii nou înființate prin fuziune.

Potrivit datelor prezentate astăzi, PLR are 1.000 de membri în județ, iar PC, 5.500. Liderii ALDE au precizat însă că o evidență exactă vor avea doar după ce membrii de partid vor semna noile adeziuni.

În protocolul de fuziune se arată că „Partidul Liberal Reformator Caraș-Severin și Partidul Conservator Caraș-Severin împărtășesc aceeași viziune politică, fondată pe relația dintre libertate, democrație, prosperitate, pe afirmarea primatului libertăților civile, politice și economice, pe promovarea justiției, responsabilității și solidarității sociale”.