Pregătiri intense pentru alegerile din 2016. PLR și PC au bătut palma!

 

Vara aduce o serie de schimbări pe plan politic, semn că anul electoral 2016 nu este deloc de neglijat de mai marii partidelor politice.

Fuziunea dintre PP-DD și UNPR este urmată în Caraș-Severin de o altă alianță, realizată în același mod. PLR, un partid nou pe scena politică, a decis fuziunea cu PC, formațiune care, deși are vechime, nu beneficiază de simpatizanți în masă.

În urma deciziilor luate la nivel central, liderii de la nivel de județ se conformează și se pun pe treabă. Deocamdată au avut loc întâlniri pentru discuții de principiu, însă joi, Laurențiu Tocuț (PLR) și Ioan Țundrea (PC) vor semna protocolul de fuziune la nivel local.

„Fuziunea este pe calea normal. Joi este prima ședință de birou executiv și ceea ce pot spune în momentul de față este că totul decurge în mod normal. Am discutat cu liderii PC, vom avea co-președinți, astfel că urmăm toate principiile unei fuziuni clasice”, a declarat parlamentarul Laurențiu Tocuț, lider PLR Caraș-Severin.

Obiectiv îndrăzneț la alegeri!  

La rândul său, Ioan Țundrea, liderul conservatorilor cărășeni, a precizat că își dorește, în urma fuziunii, să obțină locul trei la alegerile locale care urmează. „Vom avea candidați la toate primăriile, dar și la Consiliul Județean. La nivel național sperăm la un rezonabil scor de 10 la sută. Sunt partide mult mai vechi decât noi, pe care suntem conștienți că nu le putem învinge. Practic, vom funcționa ca un partid, dar vom avea alegerile în 2017, pentru că timpul este prea scurt acum”, a declarat Țundrea pentru Express de Banat.

În Caraș-Severin, PLR are circa 1.000 de membri, iar, potrivit liderilor PC, formațiunea conservatoare ar avea în jur de 5.500. Noul partid se va numi ALDE.