OFICIAL. Nu se repetă alegerile! Torma nu poate fi înlăturat din funcția de primar decât prin votul cetățenilor!

În ciuda încercărilor disperate ale liberalilor de a-l elimina din fotoliul de primar al orașului Moldova Nouă, social-democratul Adrian Torma își găsește încă o dată dreptatea în instanță!

Torma și PSD Caraș-Severin au reușit să suspende Hotărârea Biroului Electoral Central prin care se anulaseră alegerile pentru funcția de primar pe motiv de fraudă electorală și se stabilise termenul de 11 octombrie pentru repetarea scrutinului, de data aceasta fără Adrian Torma, căruia i se interzisese să mai candideze. Fondul cauzei, când efectiv se stabilește dacă alegerile au fost sau nu fraudate prin simplul fapt că Adrian Torma s-a aflat în cele din urmă pe buletinul de vot, ar fi trebuit judecat în primă instanță, la Curtea de Apel Timișoara, în 16 octombrie. Numai că, așa cum bine a sesizat de această dată Biroul Electoral Central, s-ar fi ieșit din termenul impus de lege în cazul repetării alegerilor pe motiv de fraudă. Termenul fiind de două săptămâni de la constatarea fraudei. Adică, 30 septembrie. Curtea de Apel Timișoara a fost de acord cu preschimbarea termenului, numai că intervenția liberalilor a făcut speța să se judece joi, 15 octombrie. Cu doar o zi mai devreme decât fusese stabilit inițial. Se depășește așadar termenul limită de două săptămâni pentru eventuala repetare a scrutinului. Asta mai ales că există și posibilitatea exercitării unei căi de atac, la Înalta Curte de Casație și Justiție. În concluzie, alegerile din 27 septembrie nu mai au nicio șansă să se repete la Moldova Nouă. Nici cu, nici fără Adrian Torma!

Mai mult decât atât, cel mai probabil se depășește și termenul de 20 de zile impus de legislație pentru validarea mandatului de primar obținut de candidatul PSD – Pro România. Aici e însă ceva interesant de reținut. Dintre toate dosarele legate de validarea aleșilor locali din localitățile de pe raza Judecătoriei Moldova Nouă, unul singur nu a primit termen de soluționare. Cel al lui Adrian Torma!

Teoretic, s-ar putea ajunge totuși la urne peste ceva vreme. Dacă instanța va decide că Torma a intrat în competiția electorală din septembrie beneficiind de vreo fraudă, atunci s-ar putea ajunge la anularea mandatului său și la organizarea de alegeri parțiale. Numai că nu i se va mai interzice candidatura, ci va putea intra din nou în competiție, așa cum vor putea face și alții, nu doar ceilalți doi care au candidat în septembrie, Ion Chisăliță și Eugen Băleanu!