Epurări pe criterii politice

Acest lucru îl propune un liberal din județ într-o postare pe Facebook: „Corupţia şi incompetenţa trebuie să dispară din administraţia publică județeană și locală. Oricâţi bani am investi, banii aceștia nu au cum să fie folosiţi eficient atâta timp cât oamenii PSD-ului, Pro România, ALDE și ai PMP-ului sunt acolo și încă mai conduc județul”.

Chestia asta cu datul afară am mai auzit-o, nu reprezintă o noutate. Ea a fost clamată în campania electorală, ca o reacție adversă a unor candidați veniți din mediul privat împotriva instituțiilor statului. În campanie, acest lucru a dat bine la electorat: bugetarii sunt prea mulți, muncesc prea puțin sau deloc, mulți nu-și găsesc locul, fiind angajați pe baza relațiilor cu Puterea. Altfel spus, canci profesionalism, canci performanță. Iar dacă „în niciun compartiment administrativ al Consiliului Județean Caraș Severin nu s-a făcut performanță”, stimabilul liberal e de părere ca echipa PNL-ului și Dunca să facă curățenie în „casa” CJ.

Bine, bine PNL și Dunca să facă curățenie, dar în locul lor pe cine să aducă? Că doar n-o să stea structurile astea fără angajați. Oameni cinstiți și competenți? De acord. Și unde găsești în acest moment așa ceva? La PSD? Nu. La ALDE? Nici atât. La PMP? Să fim serioși. La Pro România? Mă faci să râd! Au rămas doar cei din PNL, USR-PLUS nu intră în calcule. În aceste posturi numite politic, „nu sunt oameni cu viziune, sunt oameni de execuţie, oameni ai oamenilor politici”, ca să-l citesc pe distinsul penelist. După această logică, până acum am vorbit de oamenii lui Hurduzeu, Mocioalcă sau Popovici, de acum încolo ar trebui să vorbim de oamenii lui Vela și Dunca. Maestre, aici ai vrut să ajungi? Păi de ce nu ai spus asta de la început? Te-ai scărpinat ca olteanul. Crezi că e cineva tâmpit să nu înțeleagă că trebuie schimbat incompetentul lor cu incompetentul vostru? E clar că timp de patru ani cei mai profi dintre profesioniștii Consiliului Județean vor fi doar liberalii. Nici nu m-aș gândi să fie altfel. Îți dau dreptate.

Aș avea însă o mică observație de făcut. Dacă îmi permiți și nu te superi că abuzez de conținutul postării tale pe Facebook. Cea cu corupția și incompetenții. Gura păcătosului adevăr grăiește, cum se spune pe la Pecinișca. Ăla cu care, în urmă cu cinci ani, mascații și procurorii anticorupție au ieșit din Consiliul Județean nu era nici de la PSD ori PMP, și nici de la ALDE, ci unul de-al vostru. Ai uitat? Și celălalt condamnat, din Consiliul Județean, tot liberal era. Din respect pentru vorba bătrânească: „Despre morți, numai de bine”, nu dau nume.

În concluzie, e bine că v-ați propus să rezolvați problema legată de corupţie, incompetenţă şi de impostură în administraţia publică, însă înainte de toate, nu vă uitați doar la paiul din ochii altora, dacă vreți să eliberați și să deblocați (poetic, mă gândesc) județul Caraș-Severin.