OFICIAL! Mocioalcă și-a luat țeapă! UNPR votează cu Marcel Vela pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin! PMP, tot mai aproape de PNL! [UPDATE]

Liderul social-democrat din Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, ar putea-o păți mai ceva ca Mircea Geoană, cel care s-a umplut de ridicol proclamându-se președinte al României înainte de numărarea voturilor!

Mocioalcă s-a grăbit să anunțe că PSD a bătut palma la nivel de județ cu PMP și UNPR pentru a forma o majoritate în Consiliul Județean. Mai mult decât atât, liderul PSD a anunțat întreaga conducere a județului pentru următorii patru ani: Silviu Hurduzeu (PSD) – președinte, Mihai Bona (UNPR) și Ionuț Popovici (PMP) – vicepreședinți. Acesta din urmă, lipsit de experiență politică, este singurul care a confirmat prematur cele spuse de Mocioalcă. Tabugan a preferat să zâmbească misterios la anunțul făcut de Mocioalcă. Și asta pentru că jocurile nu erau în niciun caz făcute, așa cum s-a tot lăudat șeful PSD Caraș-Severin.

Cu o zi înainte de constituirea Consiliului Județean și de alegerea președintelui și celor doi vicepreședinți, președintele UNPR Caraș-Severin a aruncat bomba: “Aseară au avut ședință de Birou Județean. Vom face alianță cu PNL, atât la nivel de Consiliu Județean, cât și în fiecare consiliu local unde putem face majorități! UNPR va primi un vicepreședinte la Consiliul Județean, pe Mihai Bona, și viceprimari acolo unde facem majoritățile cu PNL. În toamnă se va discuta și eventuala unei absorbții a UNPR de către PNL. Am avut foarte multe discuții cu partenerul tradițional, PSD, care ne-a oferit posibilitatea acestei absorbții, dar nimic în plus, fapt pentru care am considerat că PSD are un dezinteres total în a negocia cu UNPR și am luat decizia de a renunța la orice negociere cu PSD. Am încheiat un protocol deocamdată cu PNL la nivelul județului Caraș-Severin, dar e clar că vom merge împreună!”, a declarat Ion Tabugan pentru Express de Banat.

Oamenii lui Băsescu nu mai sunt nici ei foarte siguri că vor o majoritate cu PSD. Asta chiar dacă, ieri, președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, spunea că din punctul său de vedere nu s-a schimbat nimic. Schimbarea a venit peste noapte, astfel că jocurile nu s-au încheiat, iar până mâine Mocioalcă are toate șansele să se trezească singur. Cel puțin așa susțin surse de pe scena politică din Caraș-Severin!

UPDATE, ora 10.50

Marcel Vela are de la o oră la alta tot mai multe șanse să fie noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin! După protocolul semnat de PNL cu UNPR și PMP pare să se lepede de PSD. Una dintre condițiile puse de Ionuț Popovici, spun sursele noastre, ar fi ca pe lângă un vicepreședinte de Consiliu Județean, PMP să primească un viceprimar la Reșița. Liberalii ar fi de acord cu această concesie, numai că primul pas trebuie să-l facă acum cei doi consilieri județeni ai PMP-ului: Ionuț Popovici și Paul Purea. Dacă aceștia votează mâine pentru Marcel Vela la șefia adminisrației județene, atunci liberalii, majoritari alături de verzi în Consiliul Local Reșița, vor numi un viceprimar PMP.