Piese vestimentare avangardiste sau realizate din materiale reciclabile au fost admirate de publicul timișorean prezent la Opera Fashion Fair. „Future festival” a fost tematica celei de-a cincea ediții OFF. Evenimentul a fost organizat de cluburile Rotarct din Timișoara, în scop caritabil. Fondurile strânse au fost redirecționate Asociației Acasă în Banat.
„Ne-am inspirat din Festivalul Burning Men, tente de festival şi de future. A fost o ediţie aniversară. La fiecare eveniment am reușit să adunăm destul de mulţi oameni care să ne ajute. Noi suntem 20 în organizare şi avem 150 de persoane partenere, make-up artişti, hairstyle-işti, fotografi, modele, toate vin pro-bono ca să ne ajute la acest eveniment. Cu bănuții strânși vom ajuta Asociația Acasă în Banat. Ei au un caz cu o familie cu mama și 4 copii, noi îi vom ajuta să renoveze și să mobileze căsuța”, a precizat Oana Gorcun, coordonator OFF.
Pasionații de modă, prezenți la Sky Resturant din Timișoara, au avut ocazia să interacționeze direct cu designerii, să achiziționeze bijuterii și să participe la diferite ateliere de creație. Atmosfera a fost întreținută de concerte susținute de artiști precum Vicențiu Demeter (Val Band), Călin Lupu sau Trupa Versus.
„Am avut un atelier de pictat pe piele, din acea piele se vor face pantofi de la Monoshoes. Am avut două ateliere de pictat pe haine de la Wonderland by Lavinia Ilieș și Alexandra Guțu și un miniatelier Off cu minitatuaje pentru cei care au dorit să-și facă un tatuaj ca să fie în tematica de festival”, a spus Oana Gorcun, coordonator OFF.
Prima parte a evenimentului a fost dedicată articolelor vestimentare realizate de Paul Micșa, Piera Lingerie, Borbala Csiszar, Tudor Personal Tailor și Bianca Chiriac.
Colecția „I” by Paul Micşa a adus banalul șorț la nivel de accesoriu-statement care poate transforma o ținută simplă într-una extravagantă și îndrăzneață. Designer-ul s-a remarcat pentru prima dată colaborând sub brandul Nous Mode în colecția #Revolution, lansată la Feeric Fashion Week Sibiu 2017. O colecție în care Paul și-a pus amprenta prin stilul său personal, integrând piese masculine într-o linie de ținute din piele și materiale neconvenționale.
Colecția 2019 PIERA a prezentat o selecție de costume de baie cu stiluri noi și diferite, culori vii și printuri inedite, create pentru femeile care abia așteaptă zilele de relaxare și distracție la plajă sau la piscină. Colecția de costume de baie a avut la bază trei teme: New Nature (realizată cu materiale din imprimeuri frunze palmier și culori inspirate din natură), Tropical (inspirată din culorile vibrante ale florei tropicale), New Geometric (inspirată din geometria formelor și culorilor)
Colecția POINT OF VIEW by Borbala Csiszar „Totul este relativ, cum şi ce percepem din lume depinde de noi. Pe aceste constatări am construit colecţia mea POINT OF VIEW, pe trei nivele diferite. Am folosit forme asimetrice, technică pattern magic, croi în 3D. Consider că în modă trebuie să fim eco-friedly şi să creăm modă sustenabilă. Reciclarea este implicată în creaţie prin eliminarea risipei de material. Obiectivul meu în această privinţă este de a realiza o colecţie fără deşeu – „0 trash”. Acest lucru l-am obţinut prin folosirea resturilor de materiale, care au rămas după croit, în ţesături şi manipulări de materiale, în concluzie nu am aruncat nimic. Am creat colecţia din bucăţile de materiale reciclate”, a spus designerul.
Tudor. Personal Tailor a pregătit pentru OFF – Opera Fashion Fair, o prezentare inedită a ultimei sale colecții de vară. O etichetă masculină de inspirație britanică și măiestrie italiană, un concept custommade reinventat într-o sincronizare a perfecțiunii croitoriei de tip englezesc, cu o aplecare asupra nevoilor clientului. Un costum unic, executat după cele mai înalte standarde de tradiție britanică, folosind materiale de calitate superioară provenite de la furnizori renumiți din întreaga lume.
Colecția Alien Apocalypse by Chiriac Bianca a subliniat existența mai multor specii în Univers sau în afara acestuia. Colecția a ales să mixeze într-un mod haotic-controlat, cu ajutorul diferitelor piese vestimentare din tipologii antonime, precum sport, avant-garde și sexy-elegant, definite de două mari curente, acestea fiind grunge-ul și punk-ul cu elemente space.
Cea de-a doua parte a fashion show-ului a fost dedicată atât articolelor vestimentare inedite, cât şi hairstyleingului, realizate de: Mymoza, Mihaela Cîrlugea, Lightning Bridesmaids, Andreea Blajovan, Raver’s Cut.
Unică, independentă, puternică, cu un spirit liber şi plină de emoţie: acestea sunt elementele care descriu brandul Mymoza. Colecţia a fost inspirată de femei şi a vrut să le accentueze unicitatea cu ajutorul creaţiei. Ilustraţiile de pe triocuri au fost desenate digital şi printate doar pe materiale de bumbac, direct în ţesătură, pentru ca ele să reziste în timp.
Colecţia Mihaelei Cîrlugea s-a bazat pe a crea ţinute feminine şi versatile care, în funcţie de accesorizare, să poată fi purtate de dimineaţa până seara. Look-ul a fost o combinaţie de vintage, light rock şi romantic. Produsele vestimentare au fost executate de designer în toate etapele sale, de la tipar, croi până la decorare, pictură sau prelucrare de structuri textile.
Colecția Fabú a by Lightning Bridesmaids a fost o explozie glamour de feminitate, o personalitate puternică și sensibilă totodată care conferă fiecărei domnișoare de onoare un aspect fabulos și plin de eleganță. Lightning Bridesmaids – rochii domnișoare de onoare este conceptul primului salon de rochii pentru domnișoare de onoare din România. Desprinse din poveștile unei nunți perfecte, rochiile sunt conturate de iubire, eleganță și rafinament.
Colecţia „A fost odată…” by Andreea Blajovan s-a construit pe baza unor materialități sensibile și a unei cromatici pastelate. Ea a propus siluete romantice și delicate într-un context contemporan. Datorită stratificărilor realizate în fiecare ținută se creează noi posibilități de stilism și astfel colecția se răsfrânge asupra unui public mai larg. Printul textului „A fost odată ca niciodată, că de nu ar fi nu s-ar povesti” și „Au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” a fost realizat prin tehnologia printului digital textil.
Conceptul Raver’s Cut Salon & Academy a fost creat din dorința de exprimare a unor frizeri talentați care au simțit nevoia de a ridica meseria lor la rang de artă, unde atenția la detalii primează. Sergiu Priviştirescu a fost artistul din spatele acestui concept.
Surpriza serii a fost o rochie realizată exclusiv din baloane. Cea de-a cincea ediție OFF-Opera Fashion Fair s-a încheiat cu o tombolă și un afterparty.