Construiește-ți vacanța cu… piese de Lego! Ținutul Legoland, la doar câteva ore de zbor de Timișoara

Un nou zbor charter este disponibil în luna iulie, de pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia”. Este vorba despre ruta Timișoara – Billund din Danemarca. O destinație apreciată în permanență de turiștii și de pasionații de jucării, în special pentru ținutul spectaculos Legoland, un loc în care întreaga familie își poate petrece o săptămână, fără să se plictisească.

Billund este un oraș din Danemarca, aflat la doar trei ore de mers cu mașina până în capitala țării, la Copenhaga. În ciuda faptului că are mai puțin de 6.500 de locuitori, atrage anual milioane de turiști. Aici, cei mici și cei mari cu suflet de copil vin pentru a vedea locul unde s-a născut și s-a dezvoltat o adevărată industrie în zona jucăriilor.

Vorbim despre Legoland, ținutul care se mândrește cu aproape 60 de milioane de piese de Lego. Construit acum mai bine de jumătate de secol, el a devenit principala atracție turistică din Danemarca, după Copenhaga. În cadrul parcului există machete ale mijloacelor de transport în mișcare, făcute din piese de Lego. Există și diverse secțiuni în cadrul parcului, fiecare cu tematică aparte: Regatul Cavalerilor, Tărâmul Piraților, Adventure Land sau Legoland Town, un mic orășel din Vestul Sălbatic.

Billund are nu doar fabricile marelui grup de jucării, ci și un parc tematic pe 14 hectare și un resort de distracții pentru toată familia, Lalandia. Acest complex turistic, unul dintre cele mai populare din Danemarca, se află la numai 5 minute de mers cu mașina de parcul tematic Legoland. Proprietatea pune la dispoziţie un parc acvatic de 10.000 m² şi căsuţe moderne cu TV cu ecran plat şi patio. Căsuţele spaţioase de la Lalandia Billund Resort oferă bucătărie/cameră de zi în plan deschis cu zonă de luat masa. Pentru relaxare, oaspeţii pot utiliza piscinele interioare şi exterioare, saunele şi căzile cu hidromasaj ale complexului Lalandia Billund.

Copiii au la dispoziţie un teren de minigolf interior, pistă de bowling şi centrul de joacă Monky Tonky Land. Complexul oferă numeroase restaurante și cafenele, precum şi servicii de catering pentru toate gusturile. Căsuţele sunt situate la minimum 500 m şi la maximum 3 km de Legoland. Aeroportul Billund se află la 5 minute de mers cu maşina.

publicitate ziar expresb 1000x100

Billundul este și poarta de intrare în Danemarca de Vest. De aici, turiștii pot ajunge și în la Copenhaga, dar și în nordul Germaniei, în provincia Schleswig – Holstein.

Zborul pe ruta Timișoara–Billund este disponibil în fiecare zi de miercuri și duminică. Mai multe informații despre traseu și nu numai găsiți pe site-ul oficial al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.