Banatul va avea o nouă echipă de fotbal feminin, gestionată de un club de băieți de Liga a II-a!

Banatul va avea patru echipe de fotbal feminin în cele trei ligi ale competițiilor de fotbal feminin de sub egida FRF. O nouă echipă apare în Timișoara, în cadrul clubului ASU Politehnica și va porni din Liga a III-a, cel mai mic eșalon de la nivelul fetelor.

Noua echipă va fi formată atât din jucătoare care au activat la echipa pe care UPT o avea și până acum, dar care nu activa la nivel competițional, dar și din alte jucătoare cu o mai mare experiență. Practic, un fel de fuziune între fetele antrenate la UPT de Alex Szabo și Alin Molcuț, plus jucătoare ce au mai lucrat cu antrenorul Gelu Haidău. Echipa de senioare se va înscrie în Liga a III-a și va fi o secție a clubului ASU Politehnica. De asemenea, va exista și o echipă de junioare.

1000x100 casa brutarului

În aceste condiții, Banatul va avea patru cluburi de fotbal feminin. În primul rând, Fortuna Becicherecu Mic, vicecampioana din Liga I și finalista Cupei României. Apoi, Caraș-Severinul le are pe fetele de la Banat Girls (foto), care s-au clasat pe locul 5 în Seria a II-a a Ligii a II-a. De asemenea, din Timișoara, Juventus a terminat pe locul 4 în Seria a III-a a Ligii a III-a.