Octavian Țunea: „Avem revoluționari la Măru și Biniș!”

Prefectul de Caraș-Severin, Octavian Țunea, spune că lista cu numărul de revoluționari se modifică de la un an la altul. În plus, neînțelegerile dintre revoluționari scot la iveală liste cu falși și adevărați participanți la Revoluție, lucru care creează confuzie, în contextul în care cu toții au primit indemnizație până la finele lui 2011.

Prefectul a ținut să facă o serie de comentarii la adresa revoluționarilor din Caraș-Severin, dar a subliniat în același timp faptul că nu are nimic personal cu această categorie de cărășeni, în ciuda zvonurilor lansate în acest sens. „De trei ani sunt prefect, dar lista se tot modifică. Am fost consternat când am văzut ultimul număr care mi-a fost prezentat: 507. Avem revoluționari chiar și în Biniș, ori știm cu toții ce fel de Revoluție a fost în județ”, a precizat prefectul Octavian Țunea. Acesta spune că, în urmă cu o lună, reprezentanții a trei asociații din Caraș i-au călcat pragul și au adus un nou tabel.
„Lista lor de nume cuprinde numai 143 de persoane, despre care spun că sunt adevărații revoluționari, iar restul sunt impostori. Oamenii sunt supărați că din cauza lor își pierd și ei drepturile”, a adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Octavian Țunea a sugerat că ar fi bine să se întocmească comisii pe plan local, care să analizeze dosarele, apoi să fie depistați cei făcuți ilegal revoluționari. „Nu este o soluție să tai de la toți indemnizațiile și să pierzi brusc atâtea drepturi”, a mai spus prefectul. Țunea a lăsat să se înțeleagă faptul că organele de anchetă sunt pe fir, iar că numărul mare de revoluționari ar fi explodat în 2008, în prag de alegeri.