„Hotărâri aprobate ilegal la Herculane”

Prefectul de Caraș-Severin, Octavian Țunea, a adus astăzi o serie de acuze la adresa edilului-șef din orașul Băile Herculane. Acesta spune că intenția lui Nicușor Vasilescu de a încălca legea a fost oprită de Instituția Prefectului, astfel că, în prezent, există mai multe procese pe rolul instanțelor de judecată de la Caransebeș.

Potrivit prefectului de Caraș-Severin, la Băile Herculane există în prezent șase hotărâri de consiliu local care au fost aprobate ilegal. Toate se referă la transferul unor suprafețe de teren din domeniul statului român în administrarea Consiliului Local, fără ca statul să își fi dat acordul în prealabil.

„Mai exact, este vorba despre două suprafețe amplasate în fața și în spatele Hotelului Ferdinand, unde unul dintre acționari este Vasilescu Grigore, rudă de gradul întâi cu primarul. În fața hotelului, suprafața este de 560 de metri pătrați, iar cea din spate are o suprafață de 1.700 de metri pătrați. Ambele figurează ca suprafețe împădurite și au ca proprietar statul român”, a spus Octavian Țunea, prefectul de Caraș-Severin. Acesta a subliniat faptul că, potrivit legii, într-o primă etapă, statul trebuie să își dea acordul pentru transfer, după care Consiliul Local să vină și să aprobe decizia în plen. Ideea care stă la baza acuzelor prefectului este că, odată ajunse în domeniul public al orașului, se poate face transferul în cel privat, astfel încât să poată fi vândute și înstrăinate unor terți.

„Au început să curgă hotărârile de Consiliu Local cu dezlipirile de suprafață. Le-am returnat, ca să fie aprobate legal, în sensul vă vor fi respectate toate etapele firești. Acest lucru însă, nu s-a respectat, astfel că le-am atacat pe toate în instanță, iar aceasta trebuie acum să le anuleze. Vasilescu consideră că el este legea! Oricum, nu este niciodată la Primărie: e ori la București, ori la pescuit. Nu respectă programul de lucru”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Acesta a adăugat că a sesizat și organele abilitate să facă cercetări cu privire la dezlipirile „suspecte” de terenuri din orașul stațiune.