ANRSC arbitrează TMK vs. Aquacaraș

Până la această oră, încă nu a fost semnat un contract de prestări servicii de captare, pompare şi transport al apei între ruşii de la TMK şi oficialii de la Aquacaraş, care furnizează apă în sistem centralizat. Asta pentru că există încă neînțelegeri referitoare la preț.

Pentru că nu au căzut de comun acord în ce privește prețul de vânzare al apei de la TMK și către Aquacaraș, oficialii care furnizează apa în sistem centralizat au apelat la ANRSC, for care trebuie să rezolve situația conflictuală dintre cele două societăți. „Au cerut un preț mare la apă, doar pentru că ei o transportă pe o conductă. Nu am fost de acord să semnăm contractul, astfel că am apelat la ANRSC, care trebuie să dea un verdict în acest sens”, a spus Anatolie Liber, directorul SC Aquacaraș SA.

Până când instituția se pronunță, cei care reprezintă societatea îi liniștesc pe oameni și îi asigură că nu au de suferit din cauza acestor neînțelegeri. „Nu se pune problema sistării alimentării cu apă brută a Municipiului Reşiţa. Până în momentul în care se va cădea de acord asupra tuturor aspectelor contractuale, SC Aquacaraş SA va emite comenzi de furnizare apă brută către SC TMK SA”, a spus Adriana Almăjan.