Ce mișcări politice se anunță în Consiliul Local

Aleșii locali analizează și ei până la finele lunii aprilie dacă vor pleca sau nu din PDL. Din primele informații, se pare că numai doi consilieri locali rămân pe lista partidului pe care au fost aleși. Cei doi sunt Viorel Blajovan și Lenuța Ciurel.

Unul dintre consilierii locali care este convins să nu părăsească partidul aflat la guvernare este Viorel Blajovan. Alături de acesta, și Lenuța Ciurel este de aceeași părere. Ceilalți şapte vor alege momentul oportun, ca să anunțe trecerea într-unul dintre cele două partide din Alianța USL: PNL sau PSD.

„Nu am niciun motiv să plec din PDL. Merg mai departe cu această formațiune politică. Îi sunt fidel, pentru că sunt membru democrat-liberal încă din anul 2002”, a spus luni dimineață, Viorel Blajovan.

În ce îi privește pe aleșii care vor părăsi partidul, unul dintre ei este Cristian Panfil, viceprimarul Reșiței. „Deciziile le ia fiecare ales în parte. Este o chestiune personală pentru fiecare consilier local. Până la finele lunii aprilie, probabil, vom ști cu exactitate ce vom face”, a spus viceprimarul Reșiței.

La fel ca la forul județean, în cazul în care democrat-liberalii le retrag sprijinul politic celor care părăsesc PDL, atunci aleșii locali trebuie să părăsească forul, iar în locul lor vor fi validate următoarele persoane aflate pe listă.