Reșița nu a primit niciun leu de la Guvern

În şedinţa de marţi, 3 aprilie, Guvernul a aprobat o hotărâre conform căreia mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţ aflate în criză financiară vor primi fonduri din rezerva bugetară. Deşi administraţia locală din Reşiţa se confruntă şi ea cu probleme, municipiul de pe Bârzava nu se regăseşte pe lista localităţilor spre care vor fi direcţionate fondurile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, suma în valoare totală de aproape 6,5 milioane de lei va fi împărţită primăriilor care au cerut alocarea de fonduri. Astfel, în judeţul Caraş-Severin vor beneficia de ajutor din partea Guvernului un număr de 22 de primării, care se confruntă cu o criză financiară gravă sau  chiar sunt în pericol să intre în incapacitatea de a mai funcţiona: Băile Herculane, Băuțar, Berzasca, Bozovici, Brebu, Bucoșnița, Cărbunari, Cornereva, Domașnea, Forotic, Glimboca, Goruia, Mehadia, Mehadica, Moldova Nouă, Oțelu Roșu, Pojejena, Rusca Montană, Socol, Vermeș, Vrani și Zorlențu Mare.

Reprezentantul administraţiei locale din Reşiţa este dezamăgit că municipiul a fost sărit şi de această dată, în ciuda faptului că s-au făcut cereri în repetate rânduri. „Municipiul Reşiţa a depus numeroase solicitări la instituţiile judeţene şi guvernamentale în speranţa alocării de venituri financiare pentru plata serviciilor publice şi investiţionale, precum şi plata unor datorii istorice. Nici de această dată Reşiţa nu a primit vreo sumă, cu toate că şi reşiţenii contribuie la susţinerea bugetului naţional”, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

Deşi Dan Suciu a ţinut să sublinieze că banii au fost acordaţi indiferent de culoarea politică a primăriilor, edilul-şef al Reşiţei îl contrazice. „Nu ne rămâne decât să acceptăm schimbarea Guvernului trecut cu cel actual, dar fără să observăm o schimbare a obiceiului sau a politicii, resursele financiare fiind repartizate tot pe considerente politice”, a mai spus Mihai Stepanescu.