„Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor” ajunge și la Bocșa

praying with rosary

În fiecare an, în a doua parte a lunii ianuarie, în Banatul Montan, se organizează „Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor”, denumită și „Săptămâna de rugăciune ecumenică”. Tradiția Octavei de rugăciune a început în 1740, în bisericile protestante din Scoția. În diferite țări, broșura cu rugăciunile pentru unitate este folosită de creștini pentru rugăciuni particulare în luna ianuarie și pentru celebrări colective în preajma Rusaliilor.

În acest context, în această după-amiază de la ora 17.00, la Biserica Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh” din Bocșa Montană, rugăciunea pentru unitatea creștinilor va fi rostită în prezența celor trei ierarhi, PS Lucian Episcopul Caransebeșului, PS Jozsef Csaba Pal, Episcopul romano-catolic de Timișoara și PS Călin Ioan Bot, Episcop auxiliar al Eparhiei de Lugoj. Cei trei prelați vor fi întâmpinați de primarul orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu. Cu acest prilej, va avea loc și vernisajul expoziției de pictură „Biserici din Bocșa”, semnată de artistul Nicolae Potocean – NIK.

În județul Caraș-Severin, „Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor” se desfășoară, în acest an, pentru a 30-a oară.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)