Zero programări în platforma națională pentru vaccinarea copiilor din Caraș-Severin!

little boy getting vaccine

Începută de aproape două săptămâni la nivel național, programarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani pentru vaccinarea anticoronavirus bate pasul pe loc în Caraș-Severin.

Vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani va începe în 26 ianuarie. Aparținătorii îi pot duce direct la vaccin, dar îi pot și programa pe platforma națională de vaccinare, astfel încât centrele să aibă o evidență măcar estimativă cu privire la necesarul de doze.

În perioada 13 – 20 ianuarie, la nivel național s-au făcut 2.841 de programări în platformă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. La nivelul județului Caraș-Severin, nici măcar una!

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Îi îndemnăm pe adulții din județ care au copii în întreținere să îi programeze pe cei mici la vaccinare. Este deja de notorietate faptul că vaccinul este sigur și eficient, iar dacă ne dorim revenirea la o viață normală, în care procesul de educație să se desfășoare fără niciun fel de bariere, cea mai sigură opțiune este să apelăm la vaccinare. Bineînțeles, părinții care nu sunt deciși pot face programare și după data de 26 ianuarie în platforma națională sau se pot prezenta direct cu cei mici în centrele de vaccinare din județ”, ne-a declarat Dan Miloș, directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

Cele patru centre din Caraș-Severin care pot primi la vaccinare și copiii cu vârsta între 5 și 11 ani sunt:

banner 970 x 250
  • sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” – Reșița
  • Spitalul Orășenesc Moldova Nouă
  • Liceul Tehnologic ”„Mihai Novac” Oravița
  • sala de sport „Valeria Borza” din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 8 Caransebeș