FOTO: Renaște legenda?!

explo 1000x200

CS Muncitorul Reșița pierde meciul cu o legendă de mult apusă, F.C. Ripensia Timișoara, pe terenul acestei echipe, pe stadionul Electrica. Meciul s-a încheiat cu 1-0 pentru gazde, după minutele de prelungire.

Ieri, 13 august, s-a disputat la Timișoara, pe stadionul Electrica, meciul din turul al III-lea al Cupei României, între FC Ripensia Timișoara, numită „Ripi” de către fani, și CS Muncitorul Reșița.

De 2 ani, primul club profesionist din fotbalul românesc, legendara echipă  timișoreană, ce a câștigat de-a lungul istoriei patru titluri de campioană și două Cupe ale României,„Ripi” a reintrat în circuitul fotbalistic din România, evoluând în prezent în liga a V-a.

Cei doi antrenori au trimis în teren următoarele echipe:

FC Ripensia Timișoara: Rădulescu Iulius,  Petrișor Flavius, Costândana Nicolae Dan, Mureșean Horea, Cărpinișan Andrei, Boangheș Cosmin, Păscăleanu Ion, Radu Cristian, Briciu Raul, Popa Adrian (cpt.), Ungur Daniel.

Antrenor: prof. Ovidiu Olariu

CS Muncitorul Reșița: Giurcanu Vasile (cpt.), Mozici Marius, Visatovici Boșco, Costachi Răzvan, Oncică Artur, Costescu Flavius, Beică Andrei, Domondi Carol, Doană Casian, Avramovici Alex, Boroiban Laurențiu.

Antrenor: Viorel Lolea
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157635062453627″]

Partida a fost una echilibrată în prima repriză, cu ocazii de ambele părți, reșițenii având prima ocazie mare de gol în minutul 12, prin jucătorul Boroiban Laurențiu, iar în minutul 32 „Ripi” are două ocazii imense de gol, prin Briciu, care lovește bara transversală, din centrarea lui Cărpenișan venită din lovitură liberă. Apoi, același jucător Briciu scapă de un adversar și trimite puțin pe lângă poartă. Prima repriză se încheie cu o mare ocazie a muncitorilor, prin jucătorul Avramovici.

Cea de-a doua repriză începe prin marea ocazie a gazdelor, Briciu așezându-i o minge perfectă lui Ungur, șutul acestuia fiind respins de Giurcanu în bară. Ultimele zece minute au fost foarte tensionate, cu ocazii imense de ambele părți. Briciu ratează singur cu portarul în minutul 84, Boroiban pentru Muncitorul trimite cu capul puțin peste poarta apărată de Rădulescu, iar cele 90 de minute se încheie cu o ocazie pentru muncitori, la o minge aruncată în careul timișorenilor.

După cele 90 de minute scorul a rămas 0-0, intrându-se în cele două reprize de prelungire, iar în minutul 111, jucătorul de culoare al gazdelor, Anagor Joseph, fost jucător al muncitorilor, înscrie după o minge deviată nefericit de un adversar. Ripensia se califică mai departe în turul al IV-lea al Cupei României.

La finele meciului, marcatorul golului s-a declarat extrem de mulțumit: „Sunt foarte bucuros pentru marcarea acestui gol și totodată pentru calificarea echipei noastre. Îmi doresc ca obiectiv să jucăm cu o echipă de prima ligă. Am jucat bine, nu am avut emoții chiar dacă ajungeam la penalty-uri. Am jucat contra fostei mele echipe, nu este nicio revanșă, am dat tot sufletul pentru această echipă când eram la Reșița”, a declarat pentru Express de Banat Anagor Joseph.

Anagor Joseph

Antrenorul Muncitorului, Viorel Lolea a fost surprins plăcut de acest nou proiect care este FC Ripensia Timișoara, însă a fost pe-alocuri nemulțumit de arbitraj. „Am jucat contra unei echipe frumoase a Banatului, țin să precizez că pe 1 octombrie, acum 22 de ani,,, s-a disputat ultimul meci între Muncitorul și FC Ripensia, 2 echipe istorice. Despre joc…a fost un joc tipic de Cupa României, noi nu am venit cu prima garnitură, nu ne așteptam să primim o asemenea replică din partea gazdelor. Din păcate, astăzi am jucat în 14 oameni, acuma înțeleg și eu ce spuneau jucătorii de la Giarmata, această frumoasă echipă FC Ripensia Timișoara a jucat în 14 oameni astăzi, țin să felicit gazdele pentru organizare, pentru fairplay, le doresc multă baftă în continuare. Vreau să le mulțumesc și suporterilor noștri inimoși, care au făcut drumul de la Reșița la Timișoara”, a explicat Viorel Lolea.

lolea

banner 970 x 250

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Rusinoasa infrangere a resitenilor din partea unei echipe NOU PROMOVATE IN LIGA a-V-a! Sa speram ca omogenizarea formatiei Muncitorul CU cea a echipei din Lupac va da rezultate macar comparabile CU cele din startul campionatului trecut cand Muncitorul a realizat o serie de meciuri fara infrangere. In prima etapa, din 6.09.13 “gospodarii“ se deplaseaza la Targu Jiu pentru a-i intalni pe Pandurii II. AFCM Resita va juca la Giarmata CU Millenium, iar FC Caransebes va juca tot in deplasare la FC Hunedoara.

  2. LuxPhotoFuchs says:

    O fotografie extrem de interesanta, uimitoare si inexplicabila la prima vedere a aparut in splendidul fotomontaj realizat de expressdebanat. Intrebare: Cum de apar doua mingi in dreptul vinclului portii, ambele parand a fi in joc? Maine voi da lamurirea!

  3. LuxPhotoFuchs says:

    Balonul alb prins magistral de fotoreporter este un rezervor de apa aerian din … fundal! Iata-l!