Obligatoriu, dar fără gratuități! Primăria Lugoj nu va împărți gratuit măști de protecție. Consiliul Local s-a opus unei astfel de inițiative

Consiliul Local al Municipiului Lugoj s-a întrunit pentru prima oară în istoria sa într-o ședință extraordinară desfășurată online. Au fost prezenți 17 aleși locali, singurul fără conexiune fiind consilierul PMP, Cristian Cornean. Ședința a fost condusă din sala de consiliu de către Iosif Crăciunescu, alături de acesta fiind prezent cu mască primarul Francisc Boldea și juristul Dan Ciucu.

În fapt, problema măștilor a ridicat singurele discuții, pentru că amendamentul consilierului PNL, Bogdan Blidariu, privind achiziționarea de către municipalitate, din bugetul local, a aproximativ 200.000 de măști, care să fie distribuite gratuit lugojenilor, a fost respins vehement de către Francisc Boldea. „Ceea ce propuneți este o prostie, nu mai pretindeți să dea Primăria măști, mănuși, dezinfectant, toate aceste lucruri trebuie să și le procure fiecare, ține de viața privată a fiecăruia și de sănătatea lui. Doar în comunism se dădeau gratuit, umilindu-i pe oameni. Nu vă luați după prostii. Nu putem da la 19.000 de case”, a spus primarul Boldea.

Consilierul Blidariu a specificat că există primării care au acordat aceste măști gratuit, un exemplu fiind chiar primăria comunei Coșteiu.

Chiar și cu acest exemplu, consilierii PSD nu au fost de acord cu amendamentul, la sugestia șmecherească a lui Boldea, care în condițiile ședinței online nu a putut prin semne să dirijeze votul, astfel că a făcut acest lucru verbal: „Sper să nu modificăm nimic din buget!” sau „Puțin probabil să modificăm bugetul acum!”. Lucru ce s-a întâmplat, doar șapte voturi fiind pentru, diferența de zece reprezentând abțineri.

Rectificarea de buget, care prevedea alocarea sumei de două milioane de lei Spitalului Municipal „dr. Teodor Andrei” pentru achiziția de aparatură, a trecut fără nicio problemă, însă durata de achiziție este una foarte mare.