Obligat să plătească daune morale pentru denigrarea pe Facebook a senatorului Marcel Vela!

vela marcel

Judecătoria Timișoara a sancționat comentariile denigratoare făcute în mod repetat în social media de Ioan Mircea Ștefănigă la adresa fostului ministru de interne!

Instanța a admis în parte acţiunea formulată de reclamantul Marcel Vela în contradictoriu cu pârâtul Ştefănigă, un cetățean din Caransebeș care nu-l iubește deloc pe parlamentarul PNL. Judecătoria Timișoara a constatat caracterul ilicit al faptei pârâtului având ca obiect postarea unor mesaje referitoare la reclamant pe reţeaua de socializare Facebook. În consecință, l-a obligat pe pârât la prezentarea de scuze publice pe pagina proprie de Facebook, dar și să-i plătească reclamantului Marcel Vela suma de 7.000 lei, cu titlu de pretenţii, reprezentând daune morale. La care se adaugă suma de 2.140 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Ștefănigă are drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei sentințe.

gif card de energie dacus 1000x100

UPDATE, ora 13.25

Senatorul Marcel Vela a spus pentru expressdebanat.ro că va dona fiecare leu acordat de instanță ca reparație morală pentru prejudiciul de imagine suferit din cauza postărilor lui Ioan Mircea Ștefănigă. „Într-o era a Internetului, a liberei exprimări pe orice rețea de comunicare, mulți oameni, fie că vorbim de politicieni, sportivi, oameni de artă, jurnaliști sau alte personalități publice, sunt de multe ori puși la zid, atacați și denigrați, de la rivali din domeniul lor de activitate până la indivizi care răbufnesc plini de răutate și de ură cu tot felul de afirmații nefondate, care fie sunt false, fie intenționat denigratoare. Ca să nu mai vorbesc și de unele atacuri concertate care au cauze mult mai adânci, subsemnatul fiind de multe ori o “țintă” preferată, mai ales în perioada în care am avut onoarea să fiu ministrul afacerilor interne. Cu toții am văzut și situații mult mai grave, când oameni achitați de către onoratele instanțe judecătorești aveau imaginea deja făcută praf în presă ori pe rețelele de socializare. “Prezumția de nevinovăție” a rămas, din păcate, de prea multe ori doar o frumoasă metaforă și un drept legal uitat de semeni, iar “respectul” un cuvânt pe cale de dispariție… Poate si această situație ne ține într-o dezbinare evidentă, într-un sport național în care unii doresc mereu să aplice principiul mioritic de a ne “ucide unii pe alții”. Acum este vorba despre un cetățean (nu contează măcar de unde), căruia nu o să-i dau nici numele, foarte spumos în exprimare și la cuvinte denigratoare, pe care nu le voi evoca aici din respect pentru dumneavoastră. Personajul mă jignea non stop din spatele bărbăției unei tastaturi. Pentru că eu nu intru niciodată în polemici ieftine și circuri mediatice, am tăcut și am decis să-l acționez în instanță. Deoarece eu nu am acționat în instanță pentru bani, ci pentru un principiu, fiind prima mea experiență de acest tip (…care începe să îmi placă), am acum nevoie și de ajutorul vostru… CUI SAU UNDE DONĂM (PRIMII) 7.000 DE LEI ?!”, a comentat politicianul după aflarea soluției Judecătoriei Timișoara.
Vela a ținut să-i mulțumească și celui care i-a apărat reputația în sala de judecată: „Sincer vorbind, un onorariu prea mic pentru un avocat așa mare, căruia îi mulțumesc public și aici…Maestrului Cosmin Bolosin!”
Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/