Obiectiv comun: Poiana Mărului și Muntele Mic, zone de interes turistic unite printr-o telegondolă!

Primarii celor două comune de la poalele Munţilor Țarcu își doresc să inițieze proiecte în tandem pentru dezvoltarea turistică a zonei, sperând chiar ca în viitor cele două zone turistice Poiana Mărului și Muntele Mic să fie legate printr-o telegondolă.

Potrivit primarului comunei Zăvoi, Doru Cîrdei, în prezent se lucrează la Planul Urbanistic General atât la Zăvoi, cât și la Turnu Ruieni, astfel că cei doi edili au convenit ce investiții de viitor se vor putea dezvolta în zona muntoasă.

„Am colaborat cu primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Mărălescu, pentru că avem în lucru Planul Urbanistic General. Ne dorim ca să putem dezvolta turistic atât zona Muntele Mic, cât și zona Poiana Mărului. Şi cea mai bună conexiune ar fi legarea celor două zone cu o telegondolă, care ar putea fi montată pe o distanță mai scurtă cam de 4 km sau pe o distanță mai lungă de 7 km. Astfel, turiștii s-ar caza la Poiana Mărului și ar schia pe tot ceea ce înseamnă domeniu schiabil Țarcu – Muntele Mic. Sunt proiecte de viitor pe care le cuprindem de acum în acest PUG, însă până la realizarea lor mai avem câteva etape de parcurs. Și cea mai importantă în ambele cazuri este procesul de declarare a Muntelui Mic și a zonei Poiana Mărului ca fiind zone de interes turistic. Doar că nu este așa de simplu, pentru că este condiție de bază ca să fie străzi asfaltate și rețea de apă și canalizare, și aici avem probleme”, ne-a declarat primarul comunei Zăvoi.

Doru Cîrdei precizează că străzile din Poiana Mărului, însumând peste 6 km, vor fi asfaltate în baza finanțării unui proiect depus pe PNDL 2. Şi, cum rețea de apă nu există, primarul spune că va încerca să reabiliteze cele trei puțuri de apă din Poiană și să achiziționeze pe alt proiect, însă cu finanțare europeană, un utilaj care va vidanja fosele septice ale pensiunilor din zona Poiana Mărului.