Oamenii străzii, căutaţi de autorităţi!

Autorităţile locale au pornit în căutarea persoanelor fără adăpost din municipiul de pe Bârzava. În ciuada situaţiei în care se află, oamenii străzii refuză să fie îngrijiţi.

Începând din data de 15 noiembrie 2013, reprezentanţii Serviciului Public „Direcţia de Asistenţă Socială” şi ai Serviciului Public „Direcţia Poliţia Locală Reşiţa” au demarat o acţiune comună privind identificarea persoanelor fără adăpost de la nivelul municipiului Reşiţa. În urma verificărilor au fost depistate şi identificate trei astfel de personae, care au refuzat să fie conduse la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost din Caransebeş, motivând că doresc să locuiască în localitatea Dognecea, la rude.

Precizăm că persoanele fără adăpost, depistate la nivelul municipiului Reşiţa,  pot fi găzduite temporar la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, de unde vor fi îndrumate spre Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost din Caransebeş”, a precizat Roxana Topală, purtător de cuvânt al primăriei.

Acţiunile comune dintre „Direcţia de Asistenţă Socială” şi „Direcţia Poliţia Locală” continuă pe întreaga perioadă a sezonului rece.