Oamenii legii avertizează: Votul ilegal se pedepsește!

În plină campanie electorală, autoritățile județene ies în stradă să informeze cetățenii asupra consecințelor penale în cazul în care nu se respectă prevederile legale și se votează ilegal.

Astăzi, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” , dar și reprezentanții Jandarmeriei au circulat în zonele importante din oraș pentru a reactualiza în memoria cetățenilor prevederile legale în cazul votului ilegal.

Activitatea desfășurată astăzi face parte din campania ce se desfășoară la nivel național sub numele „Tu decizi. Votează legal!”. Trecătorii prin centrul civic din oraș au ascultat cu atenție sfaturile oferite de autorități: „ Un număr de 18 oameni ai legii au stat de vorbă cu cetăţenii cărora le-au fost împărţite aproximativ 1000 de materiale cu caracter preventiv. Cetăţenii au fost receptivi la sfaturile primite şi au catalogat aceste acţiuni ca fiind binevenite, mai ales că pentru nerespectarea acestor norme legale se pot aplica şi pedepse privative de libertate de până la 5 ani închisoare”, explică Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Acțiunile autorităților județene vor continua pe întreaga durată a campaniei electorale, până în data de 8 decembrie, și vizează în principal mediul rural, unde informația ajunge mai greu.(P)

Comments

  1. ...... says:

  2. ...... says:

    ,,,,