„Oamenii de sport” îşi bat joc de banii publici!

Într-o perioadă în care investitorii privaţi se arată tot mai puţin interesaţi să sprijine sportul, majoritatea cluburilor din Caraş-Severin supravieţuiesc datorită finanţării de la bugetele locale.

Microbiştii solicită vehement primăriilor şi Consiliului Judeţean să aloce bani pentru sport, în special pentru fotbal. Pentru că sportul rege este un fenomen social, toate administraţiile publice alocă bani de la bugetul local, amânând poate repararea unor drumuri, modernizarea parcurilor sau alte investiţii de care s-ar bucura mii de oameni. Există însă destui aşa-zişi oameni de sport care îşi bat pur şi simplu joc de banul public şi de toate eforturile celor care le alimentează conturile cu zeci, sute de milioane şi poate chiar miliarde de lei.

La meciul de Liga a III-a, dintre Muncitorul Reşiţa şi FC Caransebeş, spre exemplu, disputat săptămâna trecută, a ieşit circ. Conduşi pe tabela de marcaj, gugulanii erau îndemnaţi de pe bancă să dea cu mingea peste gard, în pârâul din imediata vecinătate a stadionului, astfel încât să rămână fără obiectul muncii şi jocul să se încheie cu victoria lor la masa verde. Cel mai supărat a fost Viorel Lolea, antrenorul Muncitorului, omul care ştie cât de greu e să ţii un club de fotbal în ziua de azi. „Felicit autorităţile din Caransebeş pentru că fac eforturi extraordinare să menţină această echipă, dar din păcate au un om acolo, care, la scorul de 3-0 pentru noi, în loc să îşi îndemne echipa să joace, le spunea băieţilor să dea mingea peste gard, să pierdem. E un gest reprobabil. Îmi pare rău pentru cei care sprijină fotbalul din Caransebeş”, a declarat Lolea.

Răspunsul celui vizat nu lasă loc de prea multe comentarii. „Legat de tactica de joc cu mingea în apă, asta e, jucătorul respectiv nu putea să dea mai mult în ea, pentru că e un copil. Au dat cu ea numai în apă, vreo patru-cinci mingi. Dacă voiam să dăm cu ea în apă, o făceam de la începutul jocului şi câştigam meciul, dar e bine că s-a terminat aşa”, a replicat Vasile Mănescu.

Comments

  1. nashpa says:

    Dany, un subiect greu pe sport cand ne dai? Ca asta e de kk. Ce bagi Consiliul Judetean si primariile in ciorba asta? Daca nu bagi si Prefectura nai facut nimic. Spune-ne de Cupa Chaleenge Interblocuri – Micro III contra Micro V la care ai fost reporter special. Si felicitari primarului Stepanovici pentru ca face eforturi extraordinare sa finateze din bugetul local fotbalul resitean care este fenomenal de social dar lipseste cu desavarsire. Nici sa tina o echipa de lapte gros nu e in stare. Poate o echipa de cercetasi de mers dupa mure in padure

  2. Petru Fuchs says:

    Daca aduci escrocii de la Turnu Severin sa-ti revigoreze fotbalul din Caras, efectul va fi cat de curand vizibil prin potlogariile de care s-au facut cunoscuti acesti indivizi. Ce crezi Efi ca au venit pe degeaba cei de la Severin la Caransebes? Daca am crezut initial ca primarul Vela va pune piciorul in prag, acum nu va mai dau decat 5 etape de supravietuire! Dixit!