Oamenii de afaceri renunță la investiții

Peste 30 la sută din suprafața județului Caraș-Severin este în momentul de față arie naturală protejată. Asta înseamnă investiții la turaj redus, spre nemulțumirea oamenilor de afaceri, care vor să bage bani în turism. Comisarul-șef al Gărzii de Mediu spune că mai multe ONG-uri luptă acum ca să mărească suprafața ariei protejate, ceea ce este alarmant.

În viitorul apropiat, aproape 50 la sută din suprafața județului Caraș-Severin devine arie naturală protejată. Asta, potrivit solicitărilor pe care le fac ONG-urile de mediu. În contextul în care investițiile sunt în pericol, iar oamenii de afaceri nu își mai pot extinde afacerea, oficialii de la Garda de Mediu le atrag atenția acestora că trebuie să respecte legea, pentru că nu prea există cale de mijloc. „Noi suntem obligați să punem legea în aplicare, iar dacă aceasta se încalcă, amenzile sunt de ordinul miilor de lei, foarte aspre”, a spus Marius Cârpean, comisarul-șef al Gărzii de Mediu din Caraș-Severin.

publicitate online in ziar Express de Banat
publicitate ziar expresb 1000x100

În momentul de față, 34 la sută din suprafața județului este arie protejată, iar ONG-urile solicită ca sub incidența legii speciale să mai intre încă 13 procente.