Locul șapte în topul preferințelor turiştilor

casinoherculane by sungarden

Anul 2011 a adus pentru județul Caraș-Severin, un grad de ocupare a hotelurilor și pensiunilor de 31,70%. Numărul mare de turiști care au tranzitat județul în plasează pe locul 7 în topul întocmit de Econtext, la nivel național.

Vești bune pentru operatorii de turism din Caraș-Severin, după ce criza i-a afundat în datorii. Turismul începe să se revigoreze. Acest lucru îl arată chiar statisticile întocmite în anul 2011 și publicate în luna aprilie a acestui an. Potrivit Econtext, județul Caraș-Severin se plasează pe locul al șaptelea, la nivel național, în ce privește numărul turiștilor care i-au trecut granițele și au decis să rămână chiar și pentru o noapte. Un număr mai mare de turiști l-au avut județele: Covasna, Bihor, Vâlcea, Giurgiu, Brăila și Ialomița.

publicitate online in ziar Express de Banat

Dacă statistica anului 2011 arată în acest fel, anul care a început vine cu un boom turistic pentru hotelierii din zona montană, în sezonul de iarnă. Asta, după ce toată vara, oamenii de afaceri au investit în pârtii, pensiuni și servicii atât pe Muntele Semenic, cât și pe Muntele Mic. Cu mare vizeză vine din urmă și stațiunea Băile Herculane, unde se anunță investiții de milioane de euro peste vară, astfel că și în orașul aflat în paragină în ultimii ani, încep să prindă contur hotelurile de lux și băile termale de tip SPA.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Și pe Clisura Dunării, turismul prinde viață într-un mod futurist, după ce edilii-șefi s-au pus pe scris proiecte și pe aducerea de bani europeni. Este cazul comunei Berzasca, unde locuințele lacustre de pe Dunăre vor crea câteva zeci de locuri de muncă și, odată finalizate, își vor primi turiștii într-un lux greu de imaginat că poate fi creat într-o zonă atât de săracă.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/