Încep lucrările la cinematograf

Proiectele derulate de administraţia locală din Băile Herculane în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului  sunt tot mai aproape de concretizare. Printre acestea se numără şi reabilitarea Cinematografului Hercules, care se va transforma într-un centru multicultural modern.

Autorităţile locale din Băile Herculane se ţin de cuvânt în ceea ce priveşte proiectele de peste 25 de milioane de euro care vor da o nouă faţă staţiunii. Astfel, aşa cum promitea primarul Nicuşor Vasilescu încă de la sfârşitul anului trecut, odată cu primăvara încep şi lucrările de reabilitare a hotelurilor, străzilor şi clădirilor din centrul istoric.

Unul dintre obiectivele aflate în vizorul administraţiei este Cinematograful Hercules, care sta cu lacătul pe uşă de ani buni. În scurt timp însă, ca urmare a unei investiţii a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, acesta se va transforma în cel mai modern cinema din judeţ. Este vorba de fapt, potrivit proiectului, de un centru multicultural, care, pe lângă proiecţii de filme, va găzdui şi spectacole sau piese de teatru. De asemenea, este prevăzută extinderea clădirii existente cu un corp nou, în care vor funcţiona o bibliotecă,  săli de internet şi de lectură.

Primăria evaluează în prezent ofertele firmelor care au participat la licitaţia din urmă cu aproape o săptămână, urmând ca până în data de 20 aprilie proiectul să fie predat unui executant, iar lucrările să intre în linie dreaptă.

În investiţia, a cărei valoare se apropie de 800.000 de euro, mai sunt incluse schimbarea mobilierului, înlocuirea instalaţiilor electrice şi sanitare, garderobă şi vestiare pentru artişti, dar şi tehnologie modernă care va permite vizionare filmelor în format 3D, singura dotare de acest fel din judeţ.

1000x100 casa brutarului