“Prefectura blochează investiţiile la Herculane!”

Prefectul Octavian Ţunea l-a atacat public pe Nicuşor Vasilescu, primarul din Băile Herculane, pe care îl acuză de mai multe nereguli. Edilul-şef a replicat în termeni la fel de duri şi nu este pentru prima dată când îl arată cu degetul pe reprezentatul Guvernului în Caraş-Severin.

Nicuşor Vasilescu s-a plâns în mai multe rânduri de atitudinea prefectului Ţunea faţă de staţiunea de pe Valea Cernei, aflată într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Băile Neptun reprezintă unul din motivele pentru care Vasilescu l-a acuzat pe Ţunea. “La ora actuală, Băile Neptun înseamnă un obiectiv foarte important care este în proprietatea unei persoane fizice. Am convenit să facem un schimb, adică să oferim trei terenuri aflate sub proprietățile aceleeași persoane fizice, în schimbul proprietății Băilor Neptun. Suntem blocați la ora actuală de Prefectură, din nou de Prefectură, care ne cere să anulăm un proiect de hotărâre de dezmembrare a unei astfel de parcele. Sper să depășim cât mai repede acest blocaj administrativ și să devenim proprietarii Băilor Neptun”, susţine Vasilescu.

Primarul din Herculane este convins că, odată ajuns în proprietatea Consiliului Local, imobilul va putea fi reabilitat în cel mai scurt timp şi repus în funcţiune. „Devenind proprietari, avem siguranța că vom obține finanțare. Acestei băi trebuie să devină un centru SPA, care să ofere atât tratamentul balnear, care este foarte cunoscut în stațiunea noastră, cât și geriaterie, Ana Aslan, institut cu care suntem în legătură și care este de acord să revină în stațiune. Putem vorbi de turism de sănătate, pentru că acolo vor putea fi cabinete medicale, se vor putea face analize, intervenții stomatologice și alte proceduri medicale”, a explicat Nicuşor Vasilescu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Prefectul Octavian Ţunea îl acuzase pe primarul din Herculane de trecerea ilegală a unor suprafeţe de teren din proprietatea statului în administrarea Consiliului Local.