Oameni noi și altfel pentru politica din România. Cine sunt candidații pe care mizează USR-PLUS Caraș-Severin în 6 decembrie?

Alianța USR-PLUS a organizat astăzi o conferință în cadrul căreia a prezentat candidații cu care propune românilor o altfel de politică după data de 6 decembrie. Oameni noi, fără probleme penale, și, poate cel mai important, oameni care pot reprezenta schimbarea, având în vedere că, în eventualitatea câștigării unui mandat, cu toții s-ar afla pentru prima dată în Parlament.

Profesori, antreprenori, membrii de ONG, oameni care au reușit să își construiască o carieră prin forțe proprii, fără influența politicului, și o listă cu 40 de angajamente clare pe care vor să le pună în practică. Acestea sunt propunerile cu care Alianța USR-PLUS Caraș-Severin speră să câștige încrederea alegătorilor în 6 decembrie.

„Cred că ne aflăm la răscruce, mulți dintre noi suntem în situația de a alege între a ne implica sau a pleca din țară. Aveți în fața voastră o echipă de oameni noi, #altfel decât s-au obișnuit cărășenii de mai bine de 30 de ani. Suntem curajoși, pentru că de multe ori ni s-a spus că nu avem experiență și notorietate în politică și că nu avem șanse reale să ne «batem» cu greii, dar eu vă întreb: este un lucru negativ lipsa de experiență în politică? Cui i-a folosit faptul că avem aceiași politicieni? A contat pentru români această experiență, s-a văzut în modul în care a fost condusă România de la Revoluție și până acum? S-a văzut! Dar nu în sens pozitiv, după 30 de ani tot nu avem infrastructură, nu avem spitale, nu avem condiții în școli, în România, corupția încă e în băncile Parlamentului, încă se taie păduri și încă e hoție! Experiența politicienilor noștri nu este una care ne dă speranțe pentru viitor, din contră”, a declarat președintele USR Caraș Severin, Andrei Plujar.

Candidații pentru Parlamentul României, au fost aleși în urma unei competiții interne organizate la începutul acestei luni, iar programul de guvernare al Alianței USR-PLUS conține 40 de angajamente importante, câteva dintre ele anunțate public după votarea programului în forurile de conducere ale celor două partide: „Să nu mori cu dreptatea în mână”, „Fără politică în școală”, „Împădurim România și creăm DNA-ul Pădurilor”, „Bani europeni în industrii ale viitorului” sunt doar câteva dintre titlurile cuprinse în programul USR-PLUS.

Candidații pentru Camera Deputaților:

· Andrei Plujar
· Miroslav Tascu-Stavre
· Teodora Sinculeț
· Cristian Coadă
· Marius Măgurean
· Alexandra Gavrilă
· Constantin Boia

Candidații pentru Senat:

· Luminița Dolângă
· Sabin Răciu
· Martin Silviu
· Teodorescu Maria

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin, este cel care deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare la Camera Deputaților.

Miroslav Tașcu-Stavre este cadru didactic universitar și activist civic. A fost candidatul USR Caraș-Severin în 2016 la alegerile parlamentare și candidat al Alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare din 2019.

Teodora Sinculeț este de profesie biolog și activist de mediu, cu o bogată activitate în domeniu. De mai bine de zece ani de zile Teodora se luptă pentru păstrarea și conservarea ariilor protejate. A fost consilier al Ministrului Mediului.

Cristian Coadă este proaspăt consilier local ales în Ciclova Română și profesor în Oravița. De mai bine de 14 ani clădește caractere fiind extrem de apreciat pentru echipele pe care le-a creat și antrenat în jurul său.

Marius Măgurean este originar din Grădinari. Marius lucrează în industria de automotive de mai mulți ani, fiind apreciat pentru calitățile sale în cadrul companiei.

Alexandra Gavrilă a absolvit Istorie-Limbă şi Limbă şi Literatura Latină în cadrul Universităţii de Vest Timișoara, apoi masteratul „Comunismul în România”. Și-a desfășurat activitatea de dascăl în mai multe şcoli din Caraș-Severin și cunoaște realitatea satelor din județ, problemele cu care se confruntă mii de copii din familiile defavorizate.

Constantin Boia este muzeograf la Muzeul Banatului Montan din Reșița. Constantin s-a născut și a crescut în localitatea Răcășdia, în prezent este doctorand la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București. Încă din timpul masteratului în arheologie a predat istorie în liceele din Gătaia și Timișoara.

Luminița Dolângă este cea care deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare la Senat. Luminița, de profesie inginer, în prezent profesoară de informatică, implicată în numeroase activități civice de-a lungul timpului, provine din familia cunoscutului etnolog cărășean Nicolae Dolângă. Cu experiența acumulată la catedră și în multiple activități specifice, Luminița a făcut parte din echipa care a realizat programul Alianței USR-PLUS în domeniul educației.

Sabin Râciu este arhitect, având o bogată experiență profesională. În prezent este vicepreședinte al Filialei Timiș al Ordinului Arhitecților din România. Sabin a crescut în Oravița și are legături și cu partea dunăreană a județului. În prezent este coordonator regional PLUS pentru Regiunea Vest.

Silviu Martin este absolvent al Facultății de Științe Economice, specializarea Informatică Economică, lucrează la o multinațională din Timișoara și este legat de comunitatea cărășeană din care provine, de aceea a adunat o echipă de tineri care va schimba fața comunei Ciclova Română.

Dorina Maria Teodorescu este pensionară după o muncă neîntreruptă la Combinatul Siderurgic din Reșița și mai apoi la Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin. Este o fire energică care își dorește schimbarea județului pentru generațiile următoare.