Oameni la mila sistemului. Ajung cu speranță la spital și pleacă nenorociți

untitled design set 970x90 px

Ura împotriva doctorului, ura împotriva spitalului, ura împotriva sistemului, ura împotriva celor care permit ca sistemul plătit de români să nu facă aproape nimic ca să salveze vieți, sunt sentimentele care o încearcă pe o femeie din Oțelu Roșu, nenorocită în urma unui accident rutier. 

O femeie din Oțelu Roșu se recuperează și acum după un accident petrecut în urmă cu un an pe trecerea de pietoni din localitate. Femeia lovită de o mașină a fost transportată cu multiple fracturi la Spitalul din Caransebeș, de unde susține că s-a infectat cu stafilococul auriu. Ana Adam a suferit multiple fracturi și a intrat direct în operație de fractură de femur, însă nici acum femeia nu poate merge. Ea îl acuză pe medicul chirurg Gheorghe Borcean, președinte al Colegiului Medicilor din România, de infectarea cu Stafilococ Auriu în urma operației și că medicul l-ar fi avantajat pe cel care a produs accidentul prin faptul că nu i-a acordat numărul de zile de spitalizare necesar vindecării:

M-a externat din spital la 20 de zile de la intervenție, apoi mi s-a făcut rău și am ajuns după trei zile la spital din nou pentru că am făcut melenă, am vomitat sânge și am ajuns pe secția de Interne și doctorul așa o influență a avut încât m-a scos și de acolo după 7 zile. Doctorul Borcean a făcut favoruri celui care m-a accidentat pentru că și el este doctor de medicina muncii (Victor Severineanu), a vrut să-l ajute și m-a scos din spital mult mai repede. Eu am fost desfigurată doamnă, am avut fața spartă, clavicula, umărul, omoplatul toate deplasate coaste rupte, am fost nenorocită, distrusă…”, ne-a declarat Ana Adam, în vârstă de 52 de ani, din Oțelu Roșu.

YouTube video

În loc de recuperare la domiciliu, femeia s-a simțit din ce în ce mai rău și după trei luni de zile operația a plesnit sub ghips:

Am fost plină de puroi, am făcut osteomielită (inflamația și distrugerea osoasă cauzată de bacterii) de la Stafilococul Auriu. Am ajuns înapoi la Caransebeș, operată încă o dată m-a curățat și mi-a dat drumul din nou acasă cu puroiul după mine, spunându-mi să stau acasă să se refacă osul. Și așa am ajuns la Spitalul Județean din Timișoara, unde mi-au făcut analizele și mi-au zis că este infecție cu acest stafilococ. Ca să înțelegeți în curs de trei luni am ajuns de 7 ori pe masa de operație, până am scăpat de infecție. La Caransebeș operația doctorului Borcean a constat în cimentarea osului rupt și la Timișoara a trebuit să radă porțiunea de os cimentat de Borcean. La Timișoara mi-au spus că dacă ajungem direct la ei poate mergeam astăzi. Eu nu vreau să fac nicio sesizare în scris, dar aș vrea ca în spitale să nu mai fie genul de medici ca Borceanu, care să-și bată joc de oameni. Ei sunt plătiți din buzunarele noastre ale tuturor, să fie oameni, să se dedice profesiei nu să distrugă oameni.”, a menționat Ana Adam.
Femeia a mai stat internată la Casa Austria încă trei luni pentru reconstrucția de os și recuperare.

publicitate ziar expresb 1000x100

Doctorul Borceanu mi-a pus ciment peste os, care s-a infectat și nu au avut altă soluție decât să-mi îndepărteze cimentul să-mi răzuiască 10 cm din os și după ce au fost convinși că nu mai am stafilococul, mi s-a luat fibula și reconstruit femurul și acum, la un an de la accident sunt tot în recuperare.”, a mai spus Ana Adam.

Victima accidentului din 7 noiembrie 2018 de pe trecerea de pietoni din Oțelu Roșu nu știe nici acum ce s-a ales de dosarul său de la poliție, întocmit în urma cercetărilor, însă știe un lucru: cel care a greșit trebuie să plătească.

Am stat de vorbă cu medicul specialist Gheorghe Borcean care ne-a întrebat ce vină are el că femeia a fost accidentată și de unde se poate demonstra că stafilococul a fost luat de pe masa de operație de la Caransebeș.

Ana Adam a fost victima unui accident rutier de înaltă energie și a suferit o fractură deschisă de grad II-III a membrului inferior. Nu cunosc nici acum și nu am cunoscut cine a fost conducătorul auto care a produs accidentul. A face cel puțin aluzie la o eventuală înțelegere pe care aș fi avut-o la vremea aceea sau ulterior cu preopinentul său constituie dovada, cel puțin, a unei rele intenții. De altminteri, în această situație, o eventuală vinovăție într-o evoluție nefavorabilă pe care doamna o afirmă nu cade în sarcina mea ca medic chirurg, ci în sarcina celui care a accidentat-o. Pacienta a beneficiat de tratamentul adecvat, de gesturi terapeutice medico-chirurgicale adecvate, iar faptul că a urmat o supurație nu poate fi pus în legătură directă de cauzalitate cu gesturile medico-chirurgicale, atâta vreme cât leziunea a fost deschisă și contaminată de la început. Toate statisticile arată că asemenea leziuni, indiferent de locul în care sunt tratate și de măsurile instituite, se pot solda cu complicații septice locale în proporții cuprinse între 6 și 14 %.”, ne-a declarat medicul chirurg Gheorghe Borcean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/