Aproape 400 de sancţiuni contravenţionale, în doar 72 de ore, pe raza judeţului Caraş-Severin

Crăciunul permiselor de conducere reținute, al certificatelor de înmatriculare retrase, dar și al sancțiunilor contravenționale – așa arată statistica polițiștilor cărășeni după acțiunile desfășurate în județ, în ultimele 72 de ore.

În perioada 25-27 decembrie, un număr de peste 360 de polițiști și alți 30 de jandarmi au acționat, în Caraș-Severin, în vederea menținerii siguranței și a ordinii publice, timp în care organele abilitate au împărțit nici mai mult nici mai puțin de 390 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 130.000 de lei, acestea constând atât în abateri de la regimul silvic (220 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 76.600 de lei și confiscarea materialului lemnos), cât și în abateri de la regimul circulației pe drumurile publice (170 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.000 de lei).

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 14 permise de conducere, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 3 pentru viteză excesivă, iar restul pentru alte abateri, și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Totodată, în aceeași perioadă, au fost sesizate 34 de infracțiuni, dintre care 5 la regimul circulației rutiere.

Referitor la accidentele rutiere, polițiștii au acționat în permanență pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare, în aceste zile fiind înregistrat un singur accident grav, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În plus, patrulele de ordine și siguranță publică au intervenit la un număr de 124 de sesizări din partea cetățenilor, 89 dintre acestea fiind primite prin SNUAU 112.

Polițiștii cărășeni vor continua și vor intensifica acțiunile desfășurate pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în județ.