„O zi importantă pentru noi toți. Banii vor fi folosiți pentru reconstrucția României”

Liderii europeni au negociat timp de patru zile la Bruxelles un plan financiar menit să relanseze economia comunitară, grav afectată de pandemia de COVID-19. Discuțiile au fost dure, fiecare șef de stat și de guvern încercând să-și prezinte cât mai bine interesele și să obțină o sumă cât mai mare.

România a fost reprezentantă de președintele Klaus Iohannis care, la sfârșitul celor patru zile și patru nopți de negocieri, spune că eforturile sale au fost încununate de succes. Același lucru îl susține și deputatul PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean-Șomfelean.

„Discuțiile au fost dificile și complicate pe alocuri, însă important e faptul că România a obținut din partea Uniunii Europene 79,9 miliarde de euro, o sumă record pe care, cum spunea și președintele Iohannis, o vom folosi pentru refacerea infrastructurii, pentru a construi spitale și pentru a moderniza marile sisteme publice. O parte importantă din această sumă va fi folosită pentru relansare și pentru revigorarea economiei”, ne-a mărturisit deputata PNL.

Valeria Schelean-Șomfelean consideră că este o zi importantă pentru noi toți, iar banii primiți în urma negocierilor din Consiliul Europei vor viza reconstrucția României.

Reamintim că liderii UE au aprobat Fondul UE de relansare economică post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro, precum și un buget multianual pentru perioada 2021-2027 în valoare de 1.074 de miliarde de euro.