Unii reșițeni țin morțiș să arate că nu merită niciun efort din partea administrației locale. După doar 24 de ore de funcționare, serviciul de închiriere gratuită a bicicletelor a fost sistat din cauza proastei creșteri de care au dat dovadă câțiva utilizatori.
Reșițenii care știu ce înseamnă cuvântul civilizație nu se mai pot bucura de bicicletele pe care Primăria Reșița s-a gândit să le ofere spre închiriere, un serviciu care funcționează foarte bine în orașe cu pretenții. Nu și la Reșița, aici unde proasta creștere iese la iveală mult prea des. După vandalizarea monumentelor, a băncilor din parcuri, după haosul lăsat în urmă la cinema și atitudinea de „crescut în junglă” pe care o întâlnești des la filme, a venit și rândul bicicletelor nou-nouțe amplasate în 4 puncte ale orașului.
„La o zi de la lansarea sistemului de BIKE SHARE din Reșița, din cauza utilizării improprii a bicicletelor, a trebuit sa blocăm temporar acest serviciu. După 24 de ore de funcționare, 10 biciclete au suferit defecțiuni (lanț de schimbător rupt, frâne blocate, fir smuls de la schimbătorul de viteze, cric rupt, faruri rupte sau lipsă, zgârieturi)”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.
CITEȘTE ȘI: Biciclete gratuite la Reșița! Care sunt condițiile de folosire și în cât timp trebuie să le returnezi?
Nu doar la capitolul „distrugere” stau reșițenii bine, ci și la capitolul „furt”. Unii au mers pe principiul „ce-am găsit, e al meu”. „Poliția Locală s-a implicat în 3 acțiuni de căutare a unor biciclete care nu au fost returnate în cele 4 ore de închiriere prevăzute în regulament”.
Civilizație? Prea puțini știu ce înseamnă cuvântul… „În zona Victoria s-a constatat folosirea total iresponsabilă a bicicletelor, punând în pericol atât biciclistul, cât și cetățenii. În sistem s-au înregistrat rulaje de peste 40 km/h, iar cetățenii au sesizat folosirea improprie a acestora: 3 persoane pe aceeași bicicletă, sărituri de pe borduri sau mers pe o singură roată”.
Trist. Reșițenii au dovedit din nou că știu să ceară, dar nu merită să și primească. Pentru a nu elimina însă definitiv acest serviciu din mediul urban reșițean, Primărie este dispusă să mai acorde totuși o șansă celor care doresc să facă mișcare și să aleagă un mijloc de transport ecologic. „Se sistează utilizarea bicicletelor până la implementarea în sistem a înregistrării cu un card bancar, de unde va fi reținută o garanție de utilizare care va fi returnată dacă bicicletele nu suferă pagube în urma utilizării. Ne cerem scuze cetățenilor responsabili, care s-au bucurat de acestă noutate într-un mod civilizat”, mai transmit angajații Primăriei Reșița.