Salvatorul Lugojului! Festival dedicat contelui Veterani, care a murit decapitat, dându-și viața pentru orașul Lugoj

Festivalul Internațional „Veterani”, ajuns la ediția a doua, va fi organizat și în acest an de către Asociația Fusion of Arts, cu co-finanțare de la Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Lugoj. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile.

Deschiderea este programată astăzi, cu Teatrul FITT – Spectacol Coupe de la ora 13.30, iar deschiderea oficială a proiectului (discursuri ale oficialităților, prezentarea proiectului și a partenerilor străini, printer care și Asociația „Prisma” din Atena, Grecia) și simpozionul „Artă fără limite” va avea loc de la ora 16.00. Seara, de la ora 19.00, este programat un show ritmic interactiv organizat de FITT, un recital vocal al tinerelor talente Denisa Havei și Yvonne Moș de la FOA, recitalul de muzică clasică (Matteo Penazzi – Italia și Eliana Zah – FOA) și recital de chitară clasică al artistului Italian Gianni Penazzi. Toate evenimentele din această zi vor avea loc la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”.

În data de 21 septembrie, pe parcursul întregii zile se vor desfășura activități educative, creative și de divertisment . Ziua va începe la ora 11.00, la Universitatea Europeană „Drăgan” unde va avea loc o expoziție de ilustrații, lansarea cărții „Lemnuci” de A.G. Saga și va continua cu un târg de carte. Cartea este un roman fantastic cu secrete strecurate printre pagini, de către magi și șamani, vrăjitori și tămăduitori, secrete ce deschid porți spre alte dimensiuni! De la ora 12.00, va avea loc expoziția de armament medieval, susținută de Lupus Dacus din Arad. Parada costumelor din acest an va avea loc la ora 17.00. Parada este deschisă tuturor lugojenilor care vor să participe.

Seara va continua pe platoul Universității „Drăgan” de la ora 18.00, cu următoarele evenimente: atelier de muzică medievală (Lupus Dacus, Arad), teatrul stradal „Pentesilea” (Teatro dei venti, Italia), recitalul de chitară clasică susținut de lugojeanul Adrian Sidoreanu, recitalul de jazz Dom Stage, Italia acompaniat de către Tavi Logoș și Cristi Vețan, FOA. Festivalul se va încheia cu concertul de muzică medievală susținut de formația Lupus Dacus.

Intrarea este liberă la toate evenimentele festivalului!