O tragedie amână meciurile de fotbal din weekend. Metalul nu joacă azi cu Olimpia, ci pe 11 mai (UPDATE)

explo 1000x200

După ce în 2000 și-a pierdut căpitanul, Cătălin Hâldan, Dinamo a rămas aseară fără un alt fotbalist. La doar 26 de ani, în timpul partidei de Liga I dintre Dinamo București și Viitorul Constanța, fotbalistul Patrick Ekeng s-a prăbușit pe teren. Medicii au constatat, ulterior, decesul jucătorului.

În urma acestei tragedii, Comitetul de Urgență al FRF a decis ca toate meciurile din competițiile organizate de Federația Română de Fotbal în acest final de săptămână, din Liga a II-a, Liga a III-a , Liga Elitelor, Campionatele Naționale de Juniori, partide de futsal și fotbal feminin, să fie amânate. Cheltuielile de deplasare și cazare ale echipelor ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi achitate de Federația Română de Fotbal. Metalul Reșița ar fi trebuit să joace astăzi, de la ora 11, în Valea Domanului, cu Olimpia Satu Mare, în etapa a V-a a play-out-ului Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a.

“Am primit și noi o înștiințare la club că meciul este amânat. Am vorbit personal cu observatorul partidei și mi-a comunicat și dânsul acest lucru. Regretăm ceea ce s-a întâmplat aseară, pe Stadionul Dinamo. Noi vom face un antrenament la ora jocului și așteptăm acum să vedem când va fi reprogramată partida”, ne-a spus antrenorul echipei Metalul Reșița, Carol Gurgu.

Pe lângă meciurile oficiale din acest weekend a fost amânată și finala Cupei României, de pe 10 mai, în care se întâlnesc Dinamo București și CFR Cluj. Partida se va disputa la o dată ulterioară, ce va fi fixată împreună cu reprezentanții cluburilor finaliste, precizează FRF pe site-ul oficial.

Meciurile din campionatele organizate de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin se vor disputa conform programului. Înaintea meciurilor se va păstra un moment de reculegere în memoria fotbalistului Patrick Ekeng, ne-a precizat Viorel Lolea, președintele AJF Caraș-Severin.

UPDATE, ora 17:30
Comitetul de Urgență al FRF a decis ca jocurile din cadrul play-off-ului și play-out-ului Ligii a II-a, programate inițial în data de 7 mai, să se desfășoare în data de 11 mai, de la ora 17:00.
Astfel, Metalul Reșița va juca în Valea Domanului cu Olimpia Satu Mare miercuri, 11 mai, de la ora 17:00.

Sursa foto: frf.ro

banner 970 x 250