O sută de săli de clasă modulare vor fi amenajate în școlile din Timișoara în contextul pandemiei

Administrația locală va da bani din bugetul local pentru amenajarea unor spații modulare în care să se desfășoare cursurile în viitorul an școlar, în contextul pandemiei. Decizia a fost luată prin votul consilierilor locali ai Timișoarei, care au aprobat o rectificare bugetară în acest sens. 

Aleșii Timișoarei au aprobat rectificarea bugetară în ședință extraordinară. Printre altele, din bugetul local vor fi alocați bani pentru achiziția unor construcții modulare care să permită extinderea numărului de clase. Este vorba despre achiziția a maximum 100 de săli de clasă pentru școlile din Timișoara pentru care s-au alocat 9 milioane de lei – credite bugetare și de angajament. Tot pentru începerea noului an școlar, unitățile de învățământ vor primi bani și pentru achizițiile în contextul COVID-19.

„În secțiunea de funcționare am luat decizia de a aloca peste un million de lei, după ce am mai alocat 1,3 milioane în urmă cu o lună, pentru pregătirea școlilor și grădinițelor pentru deschidere, pentru achiziția de dezinfectanți, produse de curățenie, materiale și echipamente de protecție.”, a declarat viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Cuib de vise 1000x100

Pe lista de investiții care primesc bani de la bugetul local, în urma rectificării bugetare, este și stadionul pe structură metalică promis în Calea Buziașului. Prevăzut cu 15.000 de locuri, pentru stadion s-au alocat 110 milioane de lei, credite bugetare și de angajament. Vor fi suplimentate și sumele pentru spectacolele și concertele teatrului german, ale teatrului maghiar și pentru cele susținute de Filarmonica Banatul. „Sume importante au fost alocate, de asemenea, secțiunii de transport – peste 15 milioane de lei – pentru întreținerea și reabilitarea străzilor și trotuarelor, dar și pentru funcționarea sistemului de transport public.”, a mai spus Diaconu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/