O singură școală din Caraș-Severin ține orele online din cauza incidenței mari din localitate

student greeting her school teacher during online videocall meeting

Cu o incidență de peste 8,50 în localitate și mai puțin de 60% din personalul didactic vaccinat anticoronavirus, o singură școală din Caraș-Severin desfășoară orele online. În același timp, două clase au suspendat orele față în față după apariția unor cazuri de COVID-19.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin anunță că Școala Gimnazială „J. A. Komensky” Sfânta Elena – Coronini, unde învață 22 de elevi, desfășoară orele online. Motivul îl reprezintă incidența cazurilor de coronavirus, care a ajuns la 8,56 în localitate. Cursurile ar fi continuat și în aceste condiții față în față, dacă angajații ar fi fost vaccinați în proporție de cel puțin 60%, însă rata de vaccinare este de 50%.

Alte două clase din județ și-au suspendat activitatea din cauza apariției unor cazuri de COVID-19. Este vorba despre clasa a X-a MI de la Liceul Bănățean Oțelu Roșu și de clasa a IX-a EA de la Liceul „Mathias Hammer” Anina. Prima dintre ele va rămâne în sistem online până în data de 19 ianuarie, iar cea de-a doua – până în 20 ianuarie.