Arhiva rămasă de pe vremea Imperiului Austro-Ungar, utilă și astăzi în comuna Constantin Daicoviciu

La început de ianuarie, în comuna Constantin Daicoviciu continuă acțiunile de înregistrare în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor.

În luna decembrie s-a încheiat etapa în care au fost cuprinse localitățile Zăgujeni, Mâtnicu Mare și Prisaca. De această dată, în zilele de marți, miercuri și joi (11-13 ianuarie, între orele 9.00-17.00) sunt așteptați la Căminul Cultural din satul Căvăran, locuitorii din Căvăran, Maciova, Maciova – cartier strada Muzicanți și Peștere. Toți cetățenii care dețin în proprietate imobile și terenuri situate în intravilan și extravilan sunt așteptați pentru înregistrarea în baza de date. Este nevoie de prezentarea documentului de identitate, a certificatului de deces (acolo unde este cazul) și actele de proprietate în original pentru bunurile deținute.

Primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș, a menționat că „UAT-ul este în suprafață de peste 11.500 de hectare, numără peste 1.300 de gospodării și aproape 3.000 de locuitori.  Facem un apel la populație pentru a fi conștientă în legătură cu importanța realizării acestei evidențe informatizate. Mă refer în special la cetățenii care nu au efectuată dezbaterea succesorală după decesul unui membru al familiei. Cu alte cuvinte, aceștia nu pot dovedi proprietatea asupra terenului sau casei. Am avut mai multe exemple, în situația menționată aflându-se cei care au un testament de mână, dar fără ca documentul să fi fost autentificat la notar”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Edilul mai spune că în arhive întreaga bază de date referitoare la măsurători vechi și hărți topo sunt moștenite de pe vremea Imperiului Austro-Ungar care se dovedește acum foarte utilă. Începând cu anul 2011, comuna Constantin Daicoviciu a beneficiat de cinci etape de finanțare prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, astfel încât peste 80% din suprafață a fost deja introdusă în baza de date informatizată. Ceea ce se realizează în această etapă este doar diferența ce trebuie luată în evidențe. Identificarea și înregistrarea cadastrală are loc în cadrul proiectului național de „Creștere a gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/