„O șansă pentru comunitățile marginalizate”, dată de Primăria Caransebeș

publicitate si promovare in ziar

Peste 300 de copii și părinți au luat parte astăzi, în Parcul Teiuș, la un eveniment menit să creeze bună dispoziție, socializare și diversitate culturală. Acțiunea a fost deschisă de primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, care le-a urat copiilor distracție plăcută pe parcursul celor peste 4 ore de jocuri și concursuri.

Activitatea din Parcul Teiuș se înscrie în cadrul proiectului european de 5 milioane de euro „O șansă pentru comunitățile marginalizate”, ne-a declarat Gabriela Bănăduc, șeful Serviciului de Programe și Proiecte din cadrul Primăriei Caransebeș, managerul de proiect.

„Etapa următoare din proiect este de organizare a unor cursuri de formare în muncă pentru persoanele de etnie romă, care nu au în momentul de față o calificare sau un loc de muncă, apoi o altă etapă deosebit de importantă este reabilitarea locuințelor persoanelor defavorizate, care au fost stabilite în baza unor anchete sociale, accentul punându-se pe familiile care locuiesc în cartierul Balta Sărată, dar și în locuințele sociale din zona fostului spital de psihiatrie”, ne-a declarat Gabriela Bănăduc.

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la reducerea numărului persoanelor de etnie romă și a celor de alte etnii aflate în risc de sărăcie din zonele marginalizate identificate, printr-o abordare integrată, adaptată nevoilor cu care locuitorii acestor zone se confruntă zi de zi, perioada de implementare a proiectului fiind până în august 2020.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01