O primărie din Timiș cumpără o ambulanță cu care să se poată interveni în caz de urgențe sociale

Primăria Dudeștii Noi, din județul Timiș, intenționează să cumpere o altfel de ambulanță, cu care să se poată interveni în caz de urgențe sociale. În acest sens, a fost lansată o licitație publică, valoarea investiției fiind de peste 75.000 de euro.

Persoanele din comuna timișeană Dudeștii Noi care se află la limita sărăciei, au probleme de sănătate sau sunt în diferite situații de risc vor primi un sprijin important. Primăria intenționează să cumpere, cu bani europeni, o „ambulanță socială”. Astfel, în urmă cu câteva zile a fost lansată licitația publică privind achiziționarea acesteia.

Autoritatea contractantă intenționează să achiziționeze o ambulanță pentru urgențe sociale, ca structură de sprijin și intervenție în cadrul SPAS Dudeștii Noi. Aceasta va funcționa ca un centru multifuncțional de dezvoltare integrată (CMDI), care va furniza servicii atât la sediu cât și în teritoriul comunei Dudeștii Noi. Aceasta va asigura servicii de asistență comunitară și/sau ambulanță socială și servicii medicale primare pentru cazurile de urgență socială depistate de către angajații SPAS”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Pentru achiziționarea acestei ambulanțe sociale, Primăria Dudeștii Noi este dispusă să plătească o sumă de peste 75.000 euro, cu TVA inclus. Proiectul este finanțat cu bani europeni prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

„Principalele obiective ale Ambulanței pentru Urgențe Sociale Dudeștii Noi vor fi: acordarea asistenței medico-sociale persoanelor/grupurilor cu risc crescut de excluziune socială, care reprezintă urgențe sociale; transmiterea cazurilor depistate către compartimentele specializate în vederea asigurării serviciilor de care au nevoie persoanele aflate în situații de criză medico-socială; medierea relațiilor cu serviciile publice de urgență specializate (spitale, policlinici, centre rezidențiale, adăposturi de urgență etc) în vederea internării/cazării persoanelor aflate în situație de criză”, mai scrie în anunțul de participare la licitația publică.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 6 septembrie, la ora 15.00.