O primă etapă finalizată în programul de asfaltări din Caransebeș

S-a reluat circulația rutieră pe strada CD Loga din municipiul Caransebeș. Conform graficului de lucrări, strada a fost închisă circulației timp de 3 zile, pentru decopertare și asfaltare cu strat de uzură.

Strada, una dintre cele mai circulate din municipiul Caransebeș, a fost reabilitată de la intersecția cu strada Ardealului până la intersecția cu strada Mihai Eminescu, în prima fază.

Potrivit directorului SPIR (Serviciul Public de Reparații și Întreținere), Ion Gheorghe Ștefan, urmează porțiunea de pe CD Loga de la intersecția cu strada  Eminescu până la Parcul General Dragalina.

„Contractul cu firma din Lugoj prevede frezare plus reașternere covor asfaltic de uzură. După această porțiune, programul asfaltărilor continuă cu strada Cazărmii, Romanilor și Căpitan Ioan Temeș. Rog șoferii să înțeleagă situația și să folosească rutele ocolitoare de pe aceste străzi”, ne-a declarat Ion Gheorghe Ștefan, directorul SPIR.

După finalizarea primului tronson de pe CD Loga, au fost voci care au acuzat conducerea Primăriei Caransebeș de faptul că s-au apucat de reabilitarea unei străzi betonate, care ar fi rezistat în timp, în loc să fi avut în vedere alte străzi, pe care într-adevăr este dezastru, exemplu dat de o doamnă pe pagina de Facebook a Primăriei Caransebeș.

„Singura strada din Caransebeș care era din beton și care ar fi rezistat 100 de ani. Pe aia ați stricat-o. Vai și amar de capul vostru!”, scrie Cojocaru Angelina. Alți caransebeșeni doresc și o extindere a lucrărilor pe alte străzi, cum ar fi: „Și cu Romanilor și Zăbranului și strada de la Spital, din față, Subdeal și multe altele! Când? Și când asfaltați puneți gurile de canal la nivel cu asfaltul că altfel degeaba asfaltați și să nu uitați de marcaje”, spune în comentariul său Sorin Naia. De asemenea, un alt comentariu vine de la dna Ana Panțiru, care solicită ca străzile principale să aibă limitatoare de viteză, pentru că unii șoferi nu încetinesc la trecerile de pietoni, circulând cu viteză.

Șeful SPIR, Ion Gheorghe Ștefan, asigură participanții la trafic de marcarea străzilor ce vor fi asfaltate.