O nouă poartă pentru oamenii de afaceri. Clubul Economic Nord-American a fost inaugurat la Timișoara

Un nou club de afaceri dedicat promovării investițiilor și companiilor cu capital nord-american (SUA, Canada, Mexic) în regiunea de vest a țării, și respectiv susținerii inițiativelor dezvoltate de antreprenorii români în zona nord-americană a fost deschis la Timișoara.

Lansarea inițiativei NAEC a facilitat și primul „West Summit”, o dezbatere aplicată, pornind de la prezentarea unor noi abordări de strategie și planificare pentru autoritățile locale, definite prin câteva concepte-cheie: blue region, blue city, respectiv strategia blue ocean pentru dezvoltare locală și politici publice. Conceptele prezentate de cei doi experți invitați, Dan Mocanu și Răzvan Buzatu, au fost mai apoi discutate și analizate de reprezentanții administrației locale, care au oferit diverse perspective de aplicabilitate și integrare în strategiile instituțiilor pe care le coordonează.

“În conversațiile pe care le avem cu companiile de sorginte nord-americană am constatat că este necesar să ne articulăm mai bine nevoile legate de forța de muncă, de exemplu, în dialogul nostru cu administrația locală, al cărei sprijin este esențial pentru noi. Unul dintre obiectivele noastre, astfel, va fi să poziționăm Clubul de Afaceri Nord-American ca pe un facilitator al dialogului dintre diferiții stakeholderi din mediul de afaceri local (companii, antreprenori, autorități locale, specialiști, mediu academic) și ca un integrator al competențelor nord-americane din regiune”, a declarat Ileana Gabor, Președintele NAEC Timișoara.

Evenimentul a avut loc în prezența Excelențelor lor: Annick Goulet, Ambasadorul Canadei, Domnul David Muniz, din partea Ambasadei SUA,  José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Mexicului, având alături, de asemenea, și pe Ionuț Simion, Președintele AmCham România, Alin Nica, Președintele Consiliului Județean Timiș,  Dominic Fritz, Primarul Municipiului Timișoara, Prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea, Rectorul Universității de Vest din Timișoara și Sorin Maxim, Director General, ADR Vest.

Misiunea NAEC Timișoara este să contribuie la îmbunătățirea relațiilor economice dintre firmele cu capital nord-american prezente în zona de vest a României și administrația publică locală, județeană și centrală. Valorile pe care clubul își va consolida activitatea sunt: incluziunea, integritatea și inspirația, care contribuie global la dezvoltarea unor societăți bazate pe coeziune și a unor economii puternice. NAEC este susținut și mentorat de Camera de Comerț Nord Americană din România (AMCHAM) și va activa complementar celorlalte Cluburi de Afaceri din Timișoara (German, Italian, Francez) și în strânsă colaborare cu Corpurile Consulare din regiune.

Bazat pe expertiza internațională a membrilor, clubul va asista și consilia administrația locală în elaborarea și implementarea de proiecte și politici de dezvoltare regională și comunitară, cu implicarea mediului universitar și a specialiștilor. NAEC reunește profesioniști recunoscuți, cu experiență atât în companii multinaționale, cât și în antreprenoriat: Ileana Gabor (președinte), Dan Copocean, Ovidiu Ambruș, Adrian Bădescu (vicepreședinți), Horațiu Pîrvulescu, Loredana Pungă (membri board), Anton Iuhasz (Secretar), Ovidiu Zaberca (secretar executiv).
Pentru a afla mai multe informații, vă rugăm să accesați www.naec.ro.