Spitalul Municipal Timișoara cumpără echipamente medicale moderne în valoare de șase milioane de euro, cu bani europeni

Mai multe echipamente medicale moderne vor fi cumpărate de Spitalul Municipal Timișoara cu bani europeni, în cadrul unui proiect în valoare de șase milioane de euro.

Pacienții care vor ajunge la Spitalul Municipal Timișoara vor fi mai eficient tratați, în viitorul apropiat. Unitatea medicală derulează împreună cu Primăria Timișoara un proiect european ce are ca scop dotarea spitalului în contextul pandemiei de coronavirus, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Valoarea totală a proiectului este de aproape 30 de milioane de lei, termenul de finalizare fiind sfârșitul acestui an.

Scopul proiectului este „scăderea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu minim 10 %, prin îngrijire sau tratament cu echipamente de protecție, materiale sanitare, alte dispozitive sau echipamente medicale inovatoare, de ultima generație în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara și scăderea timpului necesar pentru evaluarea și diagnosticul pacienților Covid și nonCovid prezentați, precum și creșterea calității actului medical efectuat pe aceștia și asigurarea unei protecții adecvate a personalului cu prevenirea infectărilor accidentale în rândul acestora”, a informat unitatea medicală.

leader board 728 x 90 px

Astfel, în cadrul proiectului, minim cinci secții ale spitalului vor fi dotate cu echipamente medicale de ultimă generație. În total, vor fi cumpărate aproape 40 de aparate moderne, printre care două dispozitive de testare a igienei mâinilor și dezinfecției suprafețelor, ecografe și o trusă pentru chirurgia surdității.