Activitatea Serviciului de Înmatriculări din Timișoara, blocată parțial până săptămâna viitoare. Măsurile luate de autorități

Mai mulți lucrători din alte județe vor fi aduși de marți la Timișoara pentru ca activitatea Serviciului de Înmatriculări Auto să poată fi deblocată. Serviciul a rămas paralizat după ce 9 din cei 10 agenți de poliție au fost arestați preventiv la începutul săptămânii, cercetați pentru luare de mită. 

Momentan, la Serviciul regim permise și înmatriculări din Timișoara se lucrează doar pe partea de autorizare provizorie.

„Ne-am organizat așa cum am putut. Pe linia de eliberare a autorizațiilor provizorii, începând de miercuri am preluat documentele din 14 și 16 iunie, joi am preluat documentele din data de 15 și din 17 iunie, iar vineri le preluăm pe cele din data de 18 iunie. Vineri preconizăm că ajungem la zi pe partea de autorizare provizorie. În ceea ce privește înmatricularea definitivă, aș putea spune că ea este într-adevăr paralizată, blocată, dar începând de marți o să dăm drumul la ghișee. Fac un apel la cetățeni să înțeleagă la început eventualele stângăcii pentru că nu ne este ușor, voi lucra cu lucrători mai puțin experimentați pe partea de înmatriculare, la care se adaugă două detașări din alte structuri ale MAI și m-a gândit ca începând de marți să preiau toate documentele începând din 14 iunie, conform programărilor online.”, a declarat Dinu Leiba, comisarul șef de poliție al serviciului.

leader board 728 x 90 px

Cei care vor fi detașați la Timișoara sunt agenți de poliție din alte județe, a mai spus Leiba.

„Sunt chiar colegi din alte județe, încă nu știu de unde, dar cu siguranță voi avea sprijinul a doi lucrători și am semnalul că voi mai fi ajutat și de alți lucrători din cadrul serviciilor publice comunitare. Până acum, la Serviciul de înmatriculări erau 12 lucrători, dar un ofițer se ocupa mai mult de partea de examinare, un ofițer este în îngrijirea copilului de mai bine de un an, o lucrătoare care are probleme medicale și se va pensiona cât de curând – nu a mai fost la serviciu de aproximativ 8-9 luni. Iar parte din lucrătorii de înmatriculare, mai exact 3, dar niciodată toți odată, făceau parte din comisia de examinare. Și acolo volumul de muncă este foarte mare și personalul este insuficient.”, a explicat Leiba.

În privința orarului de funcționare al serviciului, acesta ar putea suferi modificări. Până acum, programul era de luni până vineri de la ora 8 la 20, însă cel mai probabil, nu vor fi suficienți oameni care să poată asigura cele două schimburi.

În 15 iunie, judecătorii Tribunalului Timiș au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru 9 dintre cei 10 agenți de poliție de la Serviciul de Înmatriculări din Timișoara, cercetați pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, agenții de poliție ar fi luat mită ca să preia și elibera „peste rând” documentele pentru înmatricularea de vehicule, în perioada 23 ianuarie-22 mai. Suma totală încasată de aceștia se ridică la 100.000 de lei. Luni toți cei 10 agenți de poliție din cadrul serviciului au fost duși la audieri, iar pentru 9 dintre aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.